preloader
بازگشت

سئو چیست؟ همه چیز در مورد سئو

دوست دارید سئو را یاد بگیرید؟ قبل از اینکه به شما یاد بدهیم سئو چیست و چطور می توان آن را انجام داد، لازم است که ابتدا نگاهی به تعریف سئو بیاندازیم و سپس نحوه عملکرد آن را توضیح خواهیم داد.

 سئو چیست؟

سئو در لغت به معنای Search Engine Optimization یا همان بهینه سازی موتور جست و جو است. در حقیقت سئو فرایندی است که در جهت کمک به بالا بردن رتبه سایت یا یک محتوای خاص در گوگل عمل می کند. یکی از مهمترین تفاوت بین سئو و تبلیغات پولی در این است که سئو شامل “رتبه بندی ارگانیک” می شود، به این معنی که شما برای رسیدن به آن جایگاه مورد نظر، هزینه ای پرداخت نمی کنید.

به زبان ساده تر، بهینه سازی موتور جست و جو به معنای معنای بهینه‌سازی یک قطعه محتوای آنلاین است. بنابراین موتور های جست و جو مانند گوگل وقتی کسی چیزی را جست و جو می کند، آن را در بالای صفحه به او نشان می دهد. به عنوان مثال وقتی شخصی “لازانیای وگان” را در گوگل تایپ می کند، احتمالاً به دنبال دستور غذا، مواد اولیه و دستورالعمل هایی برای طرز تهیه آن است. از طرفی دیگر، شما مقاله ای در مورد لازانیای وگان منتشر کردید که دوست دارید مردم آن را پیدا کنند و بخوانند. در این صورت برای اینکه هر کسی بتواند آن را پیدا کند، باید بالاتر از همه وب سایت های دیگر با دستور العمل های لازانیا وگان قرار بگیرید. چنین چیزی اصلا ساده نیست، اما این دقیقا همان چیزی است که با سئو مارکتینگ انجام می شود. به بیان ساده تر، اکثر کاربران اینترنت جهانی از گوگل به عنوان موتور جستجوی پیش فرض خود استفاده می کنند. در حقیقت، 75 درصد از این جستجوها از گوگل شروع می شود. برای درک بهتر اینکه چگونه می توانید محتوای خود را در موتورهای به بالاترین رتبه برسانید، ابتدا باید با نحوه عملکرد جستجو آشنا شوید. هدف نهایی این مقاله این است که شما با جزئیات مربوط به جست و جو و نحوه کارکرد آن آشنا شوید تا بتوانید محتوای خود را برای رتبه بالاتر در گوگل بهینه سازی کنید و بازدید بیشتری از پست های خود داشته باشید.

عناصر اصلی سئو: سئو On Page و سئو Off Page

وقتی صحبت از سئوی گسترده تر به میان می آید، دو مسیر برابر و به یک اندازه مهم وجود دارد: سئو داخل صفحه (On Page) و سئوی خارج از صفحه (Off Page).
سئوی داخلی در مورد تولید محتوا برای بهبود رتبه شما است. این امر تنها با گنجاندن کلمات کلیدی در صفحات و محتوای خود، نوشتن محتوای با کیفیت بالا به طور منظم، اطمینان از اینکه متا تگ ها و عناوین شما غنی از کلمات کلیدی و به خوبی نوشته شده باشند و سایر موراد دیگر امکان پذیر می شود.
سئوی خارج از صفحه یا همان (Off Page) ، بهینه سازی است که در خارج از فضای وب سایت شما اتفاق می افتد، مانند دریافت بک لینک. این بخش از معادله شامل ارتباط گیری و ایجاد محتوایی است که مردم دوست دارند به اشتراک بگذارند. اگرچه کار بسیار سختی به نظر می رسد، اما برای موفقیت در سئو ضروری است.

استراتژی های سئو ؛ کلاه سیاه و کلاه سفید

وقتی که صحبت از سئو می شود، رسیدن به جایگاه های بالا با فریب و کلک در سریع ترین زمان ممکن را سئوی کلاه سیاه می گویند. افرادی که تکنیک های سئو کلاه سیاه را پیاده سازی می کنند، از روش های نادرست و فریبکارانه ای مانند پر کردن کلمات کلیدی و لینک سازی مخرب اسفاده می کنند که اگرچه ممکن است در کوتاه مدت ترافیک سایت شما زیاد شود، اما پس از مدتی گوگل متوجه می شود و شما را جریمه می کند. حتی ممکن است در لیست سیاه گوگل قرار بگیرید و دیگر هیچ رتبه ای در گوگل نخواهید داشت. در طرف مقابل، سئوی کلاه سفید قرار دارد که توسط آن می توانید یک کسب و کار آنلاین و پایداری ایجاد کنید.
اگر میخواهید سئو را به همین شیوه انجام دهید، باید تمرکز خود را بر روی مخاطبین و یا افراد واقعی قرار دهید. شما باید بهترین محتوای ممکن را تقدیم مخاطبان خود کنید و با رعایت قوانین موتور جست و جو، محتوای خود را در دسترس آنها قرار دهید.

سئوی کلاه سفید

  • محتوای مرتبط
  • عکس با برچسب مناسب
  • لینک و رفرنس دهی مرتبط
  • جملات کامل با قواعد و اصول نگارشی درست
  •  استفاده از تگ HTML مناسب سئو
  • عنوان خاص و مرتبط با متن

سئوی کلاه سیاه

  • محتوای تکراری
  • متن نامعلوم و پر شده از کلمات کلیدی
  • کلاکینگ یا هدایت کاربر به یک صفحه یا سایت دیگر
  • لینک دادن به سایتی با محتوای نامربوط

گرچه مطالب عنوان شده گویای همه چیز است، اما اجازه دهید موضوع را واضح تر و با جزئیات بیشتری بیان کنیم.

  • محتوای تکراری: زمانی که شخصی سعی می کند رتبه ی وبسایت خود را تنها با استفاده از یک کلمه کلیدی خاص بالا بیاورد، فرد مورد نظر، محتوای خود را بارها و بارها تکرار می کند تا در واقع گوگل را فریب دهد. مراقب باشید که گوگل چنین وب سایت هایی را جریمه می کند.
  • متن نامعلوم و پر شده از کلمات کلیدی: سالها پیش یکی از استراتژی های سئو کلاه سیاه به این صورت بود که در انتهای محتوا، کلمات کلیدی زیادی قرار داده می شد، اما رنگ آن را هم رنگ پس زمینه می کردند، به طوری که نامرئی به نظر برسد. اما با این استراتژی خیلی سریع وبسایت شما در لیست سیاه قرار می گیرد. همین امر در مورد پر کردن کلمات کلیدی غیر مرتبط با متن هم صدق می کند.
  • کلاکینگ یا هدایت کاربر به یک صفحه یا سایت دیگر: وقتی صحبت از Redirect می شود، دو شیوه درست و نادرست وجود دارد. مسیر اشتباه این است که یک دامنه ای با انبوه کلمات کلیدی بخرید و همه ی ترافیک ها را به آن سایت ارجاع دهید. روش صحیح استفاده از آنها به صورت استراتژیک برای جلوگیری از کانیبالیسم کلمات کلیدی (آدم خواری کلمات کلیدی) یا بهبود تجربه کاربری است.
  • لینک سازی ضعیف: خرید بسته Fiverr که به شما 5000 لینک در 24 ساعت می‌دهد، راه درستی برای لینک سازی نیست. گوگل سایت هایی را که این کارها را انجام می دهند جریمه می کند. بنابراین شما باید از محتواها و سایت های مرتبط با جایگاه خود لینک هایی دریافت کنید که ترافیک خاص خود را دارند. ما همیشه تاکید می کنیم که حتما از سئوی کلاه سفید استفاده کنید.البته ما چیزی هم به اسم سئوی خاکستری داریم که نه کاملا صادقانه و شفاف مثل استراتژی های کلاه سفید عمل می کند و نه مثل کلاه سیاه از استراتژی دور زدن قوانین گوگل و راه های فریبکارانه پیروی می کند. استراتژی کلاه خاکستری نه کسی را فریب می دهد و نه عمدا سیستم را بازی می دهد. با این حال آنها هموراه در تلاش برای به دست آوردن یک نفع و سود متفاوت هستند. یک حقیقت عجیب اینکه استانداردهای گوگل آنطور که دوست دارند شما باور کنید، روشن و واضح نیست. حتی خیلی وقت ها ممکن است حرف های متناقضی بزنند. برای مثال، گوگل گفته است که آنها طرفدار وبلاگ نویسی مهمان (Guest Blogging) برای لینک سازی نیستند. اما وبلاگ نویسی مهمان برای رشد و ارتقا برند تجاری تان چطور؟ اگر از آن برای آگاهی پیدا کردن مردم، ایجاد ترافیک بالا و با کیفیت به سایت خود و همچنین تبدیل شدن به یک نام آشنا در صنعت خود استفاده کنید، چطور؟ در دنیای سئو خیلی مهم نیست که چه کاری انجام می دهید، بلکه نحوه انجام دادن آن است که اهمیت دارد. اگر می خواهید یک پست مهمان را خریداری کنید که هیچ ارتباطی با محتوای سایت شما ندارد و تعداد بسیار زیادی لینک مخرب وارد سایت شما می کند، وبسایت شما به زودی جریمه خواهد شد. از طرفی دیگر اگر یک پست مهمان با کیفیتی ایجاد کنید که یک ارزشی برای خواننده های سایت هایی که مرتبط با سایت شما باشند، ایجاد کند، هیچ مشکلی نخواهد داشت و سیل لینک های مفید به سمت سایت شما روانه خواهد شد.

اصول و مبانی سئو مارکتینگ

اکنون زمان آن رسیده تا یاد بگیرید که سئو مارکتینگ چگونه انجام می شود. یادگیری آن همه چیز نیست، بلکه سئو نیازمند یک سری اقدامات در طول زمان است که یک شب اتفاق نمی افتد. در واقع سئو چیزی نیست که یک اقدامات و تغییراتی انجام دهید و روز بعد منتظر نتیجه آن باشید. سئو اقدامات روزانه را با هدف موفقیت در بلند مدت انجام می دهد.

محتوا

احتمالا قبلا این عبارت را شنیده اید: “محتوا پادشاه است Content Is King .” عنوان یک مقاله ای که توسط بیل گیتس نوشته شده و در وب سایت مایکروسافت منتشر شده است.

اما چرا بیل گیتس چنین جمله ای را گفته است؟

به دلیل اینکه کاربر گوگل از این بابت که پاسخ سوالش را به بهترین شکل ممکن بگیرد، بسیار راضی و خوشحال خواهد شد.

وقتی که شما در گوگل عبارت (روش پخت آسان و سریع همبرگر خانگی) را جست و جو می کنید، در واقع گوگل تمام تلاش خود را می کند تا چیزی را که از نظر خودش بهترین دستور غذا برای درست کردن (همبرگر خانگی) در تمامی وب سایت ها است را برای شما فراهم کند، که اول از همه زمان کمتری برای پخت آن لازم باشد و مهمتر از آن با امکانات کمتری بتوان آن را درست کرد. گوگل فقط به دنبال پیدا کردن سریع ترین دستورالعمل نیست، بلکه آسان ترین روش را هم در نظر می گیرد تا از شر غذای یخ زده آنلاین شاپ ها خلاص شوید. گوگل همیشه سعی می کند تا با هدایت شما به کامل ترین محتوای موجود در سراسر وب، بهترین نتیجه ممکن را فراهم کند.

پس نتیجه می گیریم که اولین و مهمترین اقدامی که برای سئو کردن وبسایت خود باید انجام دهید، این است که محتوای کامل و مفید تولید کنید.

خیلی مسخره است نه؟ هنوز کارهای زیادی است که باید انجام بدهید. سئو هیچ تفاوتی با مهارت های دیگر ندارد. دست آوردهای بزرگ و نتایج عالی از تلاش زیاد حاصل می شود. درست مثل این است صرف داشتن بهترین بازاریاب جهان باعث نمی شود تا کالای نامرغوبی را نفروشید. سئوی فوق پیشرفته هم که داشته باشید، اگر محتوای باکیفیی نداشته باشید، هیچ فایده ای ندارد.

عناصر محتوایی

میلیون ها عنصر مختلف برای تولید یک محتوای با کیفیت وجود دارد که در اینجا به چند مورد از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد.

کیفیت

زمانی درج یک محتوای مختصر با تعداد زیادی از کلمات کلیدی، معیاری بر یک محتوای استاندارد بود. اگر یک محتوای با کیفیتی تولید می کردید که مشکل کسی را برطرف می کرد، محتوای شما نمونه می شد و خیلی راحت سایت شما به رتبه های بالاتر دست پیدا می کرد. در حال حاضر محتواها خیلی بهتر شده است و بسیاری از کسب و کارهای آنلاین، وبلاگ هایی دارند که به واسطه آن یک ارزشی را به سایت خود بدهند و همچنین رتبه بالاتری را در گوگل کسب کنند.

تولید یک محتوای غنی اصلا کار ساده ای نیست. اما خبر خوب این است که نیازی نیست که همیشه از ابتدا شروع به تولید محتوا کنید. بلکه می توانید از محتواهای خوبی که قبلا توسط دیگران نوشته شده، استفاده کنید و ایده بگیرید، و در نهایت محتوای خودتان را با جزئیات بیشتر به آن اضافه کنید.

نکته اصلی این است که محتوای شما باید یک مشکلی را حل کند و یا یک راه حلی برای هرچیزی که خواننده را به سمت وبسایت شما سوق داده، ارائه دهد. اگر اینطور نباشد، خواننده فورا وبسایت شما را ترک می کند و رسما به گوگل می گوید که محتوای شما مشکل هیچ فردی را برطرف نمی کند.

قصد و نیت

گوگل تاکید زیادی بر قصد و نیت افراد دارد، به عبارتی گوگل می خواهد متوجه شود که فردی که عبارتی را در نوار جست و جوی گوگل سرچ می کند، به دنبال چه چیزی است؟

  • آیا می خواهند چیزی را بدانند؟
  • آیا می خواهند چیزی را بخرند؟ یا فقط قصد تماشای محصولات را دارند؟

به عنوان مثال، فردی که می خواهد محتوایی تولید کند، شما  باید این را متوجه شوید. مثلا شما نمی توانید یک محتوایی در مورد “خورشید گرفتگی” ایجاد کنید و کلمه کلیدی هدف خود را “عینک آفتابی” قرار دهید. به دلیل اینکه تماشای خورشیدگرفتگی با عینک آفتابی ممکن نیست  و ممکن است به شبکیه چشم آسیب بزند و باعث اتفاقات ناگواری شود. پس شما پاسخ درستی به سوال مخاطب ندادید و گوگل این را متوجه می شود.

به روز نگه داشتن محتوای سایت

بنچمارک های متعددی نشان می دهند که پست گذاشتن مداوم در وبسایت، به بالا رفتن رتبه شما در گوگل کمک بسیار زیادی می کند (رتبه شما را در گوگل بهبود می بخشد). به دلیل اینکه پست کردن محتوای جدید تنها راهی است که توسط آن گوگل متوجه به روز بودن وبسایت شما می شود. کافی است با انجام یک سری تغییرات بر روی محتواهایی که قبلا منتشر کرده اید، محتوای خود را آپدیت کنید.

وارد دل متن شوید، لینک های شکسته را برطرف کنید، داده ها و اطلاعات قدیمی را با آمارهای جدیدی که دقیق تر هستند، ویرایش کنید و همانطور که عنوان شد، این ها تنها راهی هستند تا به گوگل نشان دهید که محتوای شما همچنان یک جایگاهی در صفحه اول را دارد.

4 روش برای تولید محتوای با کیفیت

بهترین روش های تولید محتوای درجه یکی که خواننده دوست داشته باشد و برای گوکل ارزشمند باشد را در زیر معرفی خواهیم کرد:

  • قصد و نیک کاربر را کشف کنید: شما باید هدف کاربر از وارد شدن به پیج شما را کشف کنید.
  • ایحاد آواتار مشتری: خیلی مهم است که از مخاطبین پیج خود، علاقمندی های آنها، چیزهایی که دوست ندارند و دلیل ورود به سایت شما آگاهی پیدا کنید.
  • نوشت های خود را پاراگراف بندی کنید: کاربران به متن های زیاد و پشت سر هم بدون پاراگراف بندی توجه کمتری از خود نشان می دهند و استفاده از این روش دیگر کاربردی ندارد. بنابراین باید متن خود را به تیتربندی ها و تصاویر مختلف تقسیم کنید.
  • خلق محتوای عملگرا: اطمینان حاصل کنید که خواننده پس از پایان خواندن مقاله، همه چیزهایی را که نیاز دارد در اختیار دارد. درست که محتوای شما باید جامع و کامل باشد، اما پاسخی هم برای این سوال باید داشته باشد که ” خب حالا که چی؟” آیا خواننده بعد از خواندن محتوای شما به چیزی که می خواست، رسید؟

 تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی

کلمات کلیدی بر روی نحوه ساخت لینک ها، از تدابیری که برای انتخاب آنها در نظر می گیرید تا نحوه برنامه ریزی برای اجرای آنها موثر هستند. یکی از اشتباهات رایجی که بعضی از افراد انجام میدهند، این است که به یکباره فعالیت خود را متوقف می کنند. شاید طراحی وبسایت خود را تغییر دهند و یا با یک کمپین بازاریابی جدید ظاهر شوند، صفحات خود را به روز کنند، ولی این کار را تا یک الی دو هفته انجام می دهند و سپس متوقف می شوند. آنها فکر می کنند که تحقیق در مورد کلمات کلیدی فقط یک بار انجام می شود و تمام، در صورتی که کاملا برعکس است. برای داشتن بهترین سئو، تحقیقات در مورد کلمات کلیدی باید به طور مداوم انجام شود. دلایل زیادی برای تحقیق در مورد کلمات کلیدی وجود دارد، اما از مهمترین دلایل آن می توان به رتبه گرفتن در گوگل و تولید محتوای مرتبط اشاره کرد. با کلمات کلیدی با توجه به جست و جوهای افراد دقیقا می توانید بفهمید که آنها چه چیزی یا یه چیزهایی را می خواهند بدانند.

عناصر انتخاب کلمه کلیدی

انتخاب کلمه کلیدی مناسب بسیار پیچیده تر از این است که در یک ابزار جست و جوی کلمات کلیدی به دنبال آن باشید. در درجه اول هدف از انتخاب کلمه کلیدی مورد نظر و یا رقابتی بودن آن را باید متوجه شوید. در زیر مهمترین عناصر انتخاب کلمه کلیدی مناسب را عنوان می کنیم.

انتخاب کلمه کلیدی مناسب

فرض کنید که شما یک خدمات مشاوره کسب و کار دارید. هزینه خدمات مشاوره شما برای مشتری در یکسال 10,000 دلار هزینه دارد. درست است که این مقدار مبلغ ماهانه (هزار دلار ) کمی مقرون به صرفه تر به نظر می رسد، اما همچنان نسبتا گران است. حالا اگر سایت شما با کلمه کلیدی ” نکات رایگان رشد کسب و کار” رتبه یک را دارد، به نظرشما چه نوع مخاطبی را قرار است جذب کنید؟

شما افرادی را جذب خواهید کرد که دنبال خدمات رایگان هستند. به این معنی که آنها نمی خواهند هزینه ای بابت خدمات مشاوره شما پرداخت کنند. با آن کلمه کلیدی ماهانه هزاران نفر را می توانید جذب سایت خود کنید اما مطمئنا پرسونای مخاطب شما اشتباه است. بنابراین منطقی نیست که با آن کلمه کلیدی سایت شما رتبه بالایی داشته باشد و بهتر است کلمه کلیدی دیگری را انتخاب کنید، حتی اگر بازدید سایت شما به نسبت آن کلمه کلیدی کمتر باشد. به این فکر کنید که اگر حتی یک یا دو نفر از مخاطبین سایت خود را به مشتری بالقوه تبدیل کنید، شما در مسیر درستی قرار گرفته اید. البته این تنها اشتباه رایجی نیست که در بسیاری از کسب و کارهای مختلف شاهد آن هستیم. اشتباه بعدی که می خواهیم معرفی کنیم، از همه رایج تر است.

تجزیه و تحلیل رقابت

فرض کنید که شما کلمه کلیدی مناسبی را از همان ابتدا انتخاب کردید که عمیقا همسو و همگام با کسب و کار شما است و بسیار متناسب با محصولی است که آن را می فروشید. حالا قدم بعدی که انجام می دهید چیست؟

ابزار انتخاب کلمه کلیدی خود را باز می کنید تا ایده های مرتبط با کلمه کلیدی که انتخاب کردید را دریافت کنید. در اینجا طبیعتا جذب کلمه کلیدی هایی می شوید که سرچ بیشتری دارند، اما به یک نکته خیلی مهم توجه نمی کنید. توانایی دستیابی شما به رتبه های بالاتر در یک کلمه کلیدی بستگی به میزان رقابتی است که در مقابل آن قرار می گیرید. به عنوان مثال برای درک بهتر موضوع اجازه دهید کلمه کلیدی “بازاریابی محتوا” را بررسی کنیم. ببینید وقتی این کلمه کلیدی را در داخل ابزار جست و جوی کلمه کلیدی خود وارد کنید، با این نتیجه روبرو می شوید که 3500 بار سرچ ماهانه دارد. ممکن است با خود بگویید، این که خیلی خوب است. اما در نظر داشته باشید که باید صدها بک لیkک ایجاد کنید و احتمالا ممکن است سالها طول بکشد تا سایت نوپای شما تازه در صفحه اول گوگل قرار بگیرد. اما علت چیست؟

چرا؟

فقط به این دلیل که رقابت بسیار شدید است. سایت هایی که با این کلمه کلیدی در صفحه اول گوگل قرار گرفتند، مدت زمان زیادی است که ایجاد شده اند که به شهرت خوبی هم دست پیدا کردند و گوگل قطعا می داند که آنها محتوای باکیفتی تولید می کنند و این رمز موفقیت آنها است. اما شما هنوز اعتماد گوگل را به دست نیاورده اید و این سالها تلاش و زحمت می طلبد تا در این عرصه بتوانید از رقبای خود پیشی بگیرید.

هدف جست و جو

گوگل بارها و بارها اهمیت هدف جست و جو را یادآوری کرده است. بیشتر افراد صرفا روی کلمات کلیدی تمرکز می کنند، اما برخلاف این موضوع، به جای اینکه به آنچه مردم تایپ می کنند، نگاه کنید، باید سعی کنید هدف جست و جو از چیزی که سرچ می کنند را شناسایی کنید.

این دقیقا همان چیزی است که Search Intent یا “هدف جست و جو” به آن اشاره دارد، یعنی همان تفاوت بین بالابردن اندکی ترافیک سایت و یا کسب درآمد واقعی از اینترنت. اجازه دهید یک مثالی بزنیم تا تفاوت این دو موضوع برای شما روشن تر شود. فرض کنیم که شما یک سایت کاریابی دارید و شغل شما این است که به کسب و کارهای مختلف پیشنهاد دهید که آگهی های استخدامی خودشان را در سایت شما منتشر کنند و شما از این طریق شما درآمد کسب می کنید. در این صورت صفحات استخدامی شما باید رتبه بالایی در گوگل داشته باشد تا کارجویان به جای مراجعه و بازدید از دیگر صفحات کاریابی، از سایت شما بازدید کنند. هرچقدر افراد بیشتری در سایت شما به دنبال آگهی های استخدامی باشند، به همان نسبت درآمد شما نیز بیشتر می شود. برای مثال ما عبارت ” استخدام شغل مهندسی” رادر گوگل جست و جو کردیم.

هدف جست و جو

همانظور که مشاهده می کنید، بعضی از سایت ها به آگهی های استخدامی برای مهندس عمران اشاره دارند، در حالی که مابقی به مهندس معماری و یا حتی استخدام مهندس عمران در تهران اشاره دارند. چیزی که مهم است، این است که هدف پشت هر عبارتی که جست و جو می شود، متفاوت است و این دقیقا همان چیزی است که شما باید مد نظر قرار دهید. اینکه کاربر دقیقا به دنبال چیست؟ به کدام نوع شغل مهندسی علاقه دارد؟ گوگل با تطبیق هدف جستجو با عبارتی که کاربر در نوار جستجو تایپ می کند به ما کمک می کند تا بهتر بتوانیم این کار را انجام دهیم. سپس شما کاری که باید انجام دهید، این است که محتوایی ایجاد کنید و کلمات کلیدی را برای تطبیق با هدف جستجوی کاربر انتخاب کنید.

4 نکته برای انتخاب بهترین کلمات کلیدی

در این قسمت به مهمترین نکات انتخاب بهترین کلمات کلیدی اشاره خواهیم داشت.

  • از ابزارهای سئو کمک بگیرید: بدون کمک گرفتن از ابزارها نمیتوان در مورد بهترین کلمات کلیدی تحقیق کنید. با کمک ابزارهایی مثل گوگل ترندز می توانید یک ایده ای راجع به میزان رقابت کلمه کلیدی مورد نظر شما داشته باشید تا بتوانید بهتر انتخاب کنید. در واقع برای گول این موضوع اهمیت چندانی ندارد که شما کلمه کلیدی مورد نظر خود را 15 بار در متن خود وارد کرده باشید، بلکه تطابق کلمه کلیدی با هدف جست و جوی کاربر مهم است. اگر شما تنها یک کلمه کلیدی وارد کنید، به احتمال زیاد گوگل 12 کلمه کلیدی مرتبط با آن را پیدا می کند. بنابراین لازم نیست به دنبال کلمات کلیدی مرتبط برای استفاده در متن خود باشید. اگر محتوای شما به اندازه کافی خوب باشد، گوگل آن ها را برای شما در نظر می گیرد.
  • پیدا کردن هدف کلمه کلیدی: باید هدف کلمه کلیدی را پیدا کنید، باید بدانید که تفاوت بزرگی است بین آنچه که یک خریدار در گوگل تایپ می کند با آنچه که یک محقق در گوگل جستجو می کند. اگر محتوای شما پاسخ به سوالی را می دهد، پس شما نیاز به خریدار ندارید. اگر محتوای شما چیزی را می فروشد، نیازی به محقق ندارید.
  • نگاهی به سایت های رقیب بیاندازید: یکی از بهترین روش ها برای تحقیق کلمه کلیدی، این است که سایت های رقیب خود را نگاه کنید و از اقدامات آنها ایده بگیرید. اگر سایت رقیبی رتبه یک کلمه کلیدی مورد نظر شما را دارد، کافیست تا وارد یکی از سایت های سرچ کلمه کلیدی شوید و سپس آدرس سایتشان را وارد کنید و از این طریق می توانید ببینید که از چه کلمات کلیدی استفاده می کنند.

تگ HTML

تگ HTML سایت شما بخش مهمی از پازل بازریابی محتوایی سئو است. بدون تگ های مناسب، هدرها، توضیحات متا، حقیقتا تشخیص اینکه موضوع محتوای شما چیست و چرا باید رتبه ی بالاتری در عرصه رقابت داشته باشد، برای گوگل دشوار است.

وقتی بعضی افراد متوجه می شوند که تگ MTML هم به عنوان بخشی از سئو در نظر گرفته می شود، وحشت می کنند. اما جای نگرانی نیست چون صرفا یک کپی و پیست کردن ساده است.

عناصر تگ HTML

وقتی صحبت از تگ HTML می شود، یک سری عوامل وابسته به این موضوع هستند که باید به آنها توجه زیادی داشت. برخی از آنها عبارتند از:

تگ عنوان (Title Tag)

دو تا چیزی که همیشه بعضی از افراد را به اشتباه می اندازد، تگ عنوان و تگ H1 است. مهم است که بدانید تگ H1 و تگ عنوان دو مقوله ی کاملا متفاوت از هم هستند و کارکرد هرکدام هم با دیگری فرق دارد. تگ عنوان یا همان Title Tag زمانی که صفحه از سایت شما در گوگل نشان داده می شود، نمایان می شود.

سئو مارکتینگ

قسمت مشخص شده در کادر عکس بالا، همان تگ عنوان شما است. این شاخص ترین عنوان در موتور جست و جوی گوگل است که کاربران هنگام جست و جوی مطلب اولین چیز با این عنوان مواجه می شوند که با رنگ آبی یا بنفش نمایان است. بنابراین خیلی دقت کنید که از این بخش به طور هوشمندانه استفاده کنید و کلمات کلیدی اصلی خود را در این بخش قرار دهید . انجام این کار باعث می شود تا عنوان شما برای کاربران آنقدر جذاب باشد تا روی لینک وبسایت شما کلیک کنند.

توضیح متا (Meta Description)

توضیح متا یا Meta Description قسمتی است که در زیر عنوان متا قرار دارد. این جا همان جایی است که شما فرصت این را دارید تا به کاربران بگویید محتوای شما در مورد چه چیزی است. بهینه سازی کلمات کلیدی این بخش بسیار مهم است و نباید بیشتر از 160 کاراکتر باشد، به دلیل اینکه باید هم در صفحه نمایش موبایل و هم دسکتاپ به درستی نشان داده شود.

طرحواره (Schema)

طرحواره نتیجه همکاری چندین موتور جستجو است و این فقط یکی از زیرمجموعه های تگ های خاص HTML است که نحوه نمایش محتوای شما را در صفحه نتایج موتورهای جست و جو بهبود می بخشد. به عنوان مثال، نویسنده مثال تصویر بالا، از دیجیتال مارکتینگ از یک طرح واره برای ایجاد رتبه بندی گوگل در صفحه نمایش موتورهای جستجو استفاده کرده است. به طور خلاصه Schema کلمه کلیدی اصلی را شامل می شود تا موتورهای جستجو، موضوع اصلی وبسایت شما را متوجه شوند و صفحات وب سایت شما به شکل موثرتری در موتورهای جستجو نمایش داده شود. فراموش نکنید که پس از اتمام کار، افزودن طرحواره صفحه خود را مجددا امتحان کنید تا مطمئن شوید که همه چیز به درستی پیش می رود. 

عناوین فرعی

یک نمونه از عناوین فرعی می تواند تیتر یک شما یا همان H1 باشد. H1 عنوان مقاله ی شما است که در بالای متن نمایش داده می شود. اگرچه ممکن است به صورت یک رشته کلمات چیده شده کنار هم به نظر برسد، اما به هر حال مهم است، چون که تیتر یک و هدر اصلی شما است.

این عنوان به گوگل می گوید که مقاله یا قسمتی از محتوا در مورد چیست. همچنین فرصتی در اختیار شما قرار دارد تا کاربران را به محض ورود به صفحه، جذب محتوای خود کنید. در H1  شما باید کلمات کلیدی اصلی خود را قرار دهید، اما نباید همانطور که در بالا عنوان کردیم، به صورت یک رشته کلمات کلیدی کنار هم چیده شده باشد. H1 را می توان اینطور در نظر گرفت که به وسیله آن می توان مخاطبی را به صفحه خود دعوت کرد که این دعوت نه به صورت یک معامله و نه اجبار است. شما باید به وسلیه H1  یا تیتر یک خود خوانندگان را ترغیب کنید که محتوای شما را تا به انتها دنبال کنند.

متن جایگزین (Alt Text)

متن جایگزین تصویر واقع در مقاله شما را توصیف می کند. هر تکه از محتوای شما ممکن است همین کار را انجام می دهد، اما بسیاری از مردم از آن استفاده نمی کنند. نکته متن جایگزین همین است. موتورهای جستجو می توانند به صورت شفاهی تصویر را برای افرادی که دارای اختلال بینایی هستند، توصیف کند. وقتی شما متن جایگزین می نویسید، در واقع شما می خواهید که با جزئیات بیان کنید که موضوع تصویر چیست، اما می توانید از آن برای قرار دادن کلمات کلیدی خود نیز استفاده کنید.

URL Slug

در تصویر زیر همانطور که مشاهده می کنید، کادری که دور عبارت ” What is SEO ” قرار گرفته، همان URL است. URL در واقع بخشی از محتوا است که یک تصویر کلی از کل موضوع محتوای خود را به گوگی عنوان می کنید. این بخش هم یکی از مهترین قسمت ها برای قرار دادن مهمترین کلمات کلیدی خود است. در مثال بالا ما برای توصیف موضوع صفحه از عبارت “What is SEO ” استفاده کردیم. در این صورت گوگل متوجه خواهد شد که این مقاله جز به جز مفاهیم سئو را توضیح می دهد.

4 نکته اساسی برای بهبود HTML

موارد زیر مهمترین اقداماتی هستند که برای بهبود HTML سایت خود باید در نظر داشته باشید:

  • از ابزارها ی سئو کمک بگیرید: من همیشه روی این موضوع تاکید می کنم، چون خیلی مهم است. ابزارهای زیادی برای بازاریابی سئو در دسترس هستند که می توانید روی آنها سرمایه گذاری کنید، به دلیل اینکه آنها نواقص و مشکلات مربوط به تگ های  HTML سایت شما را شناسایی می کنند. برای مثال سایت Ahref صفحات سایتتان را که دو تا تیتر اصلی دارند و یا مقالاتی که توضیحات متا ندارند را برای شما پیدا می کند.
  • ایده گرفتن از رقبا: کپی کردن خوب نیست، اما ایده گرفتن از رقبایی که رتبه های بالاتری در گوگل دارند، بد نیست. اگر درگیر پیدا کردن یک عنوان مناسب یا توضیح متا برای محتوای سایت خود هستید، نگاهی به سایت رقبای خود بیاندازید.
  • کلمات کلیدی را پشت سر هم ردیف نکنید: هیچ چیز بدتر از این نیست که توضیح متای شما پر از کلمات کلیدی ردیف شده پشت سر هم باشد. دقت کنید که گوگل این عمل شما را زیر نظر می گیرد و اگر زیاد انجام دهید، ممکن است شما را جریمه کند.
  • فراموش نکنید که از تیتر های H2، H3، H4 حتما استفاده کنید: ما قبلا راجع به اهمیت H1 صحبت کردیم، اما حواستان باشد که باقی تیتر ها را فراموش نکنید. این تیترها هم خیلی مهم هستند، به دلیل اینکه شما می توانید از آن ها نیز برای قراردادن کلمات کلیدی مهم خود استفاده کنید تا به گوگل بگویید که محتوای شما دقیقا راجع به چیست.

معماری سایت

یک معماری خوب سایت منجر به یک تجربه کاربری عالی می شود، که این امر برای بازاریابی سئو بسیار اهمیت دارد. تجربه کاربری شامل سرعت بارگذاری سریع، اتصال ایمن و سازگار با موبایل می شود. در حالت ایده آل، حتی قبل از خرید دامنه باید معماری سایت خود را ترسیم کنید. انجام این کار باعث می شود تا شما به ذهن کاربران خود نفوذ پیدا کنید و با روش مهندسی معکوس به یک تجربه کاربری عالی (UX) برسید. همچنین لازم است که یک سری چیزها را برای تجربه عالی موتور جستجو، بهینه کنید. هرچه سایت شما برای گوگل در دسترس تر باشد، به همان اندازه رتبه های به بهتری در گوگل دست پیدا می کنید.

عناصر معماری سایت

اگر هنوز متوجه نشدید که معماری سایت به چه معنی است، با خواندن ادامه این بخش این موضوع برای شما روشن خواهد شد.

خزیدن آسان

احتمالا بارها کلمه Crawl را شنیده باشید. این به این معنی است که گوگل وارد سایت شما شده و در حال بررسی این است که محتوای کلی سایت شما راجع به چیست. گوگل کلمات کلیدی مهم را شناسایی می کند، مشکلات داخلی سایت را تشخیص می دهد و از این عوامل برای تعیین رتبه شما استفاده می کند.

هرچقدر که گوگل در شناسایی و ایندکس کردن صفحات سایت شما موفق عمل کند، به همان نسبت نیز گزارش خوبی را نیز ارائه خواهد کرد. هرچقدر پیوند بین صفحات سایت شما عمیق تر باشد، عنکبوت ها ( Spiders ) راحت تر می توانند به همه آنها دسترسی پیدا کنند و درک بهتری از سایت شما به موتور جستجو می دهد. با ایجاد یک نقشه سایت، انجام این فرایند را می توانید برای گوگل راحت تر کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید، خیلی ساده با نصب یک پلاگین می توانید این کار را انجام دهید. همچنین می توانید از ابزار آنلاین XML ( نقشه ساز سایت ) استفاده کنید.

شما باید تمام تمرکز خود را روی این موضوع قرار دهید که سایت خود را برای خزنده های گوگل آسان کنید. اگر گوگل در تشخیص سایت شما با مشکل مواجه شود، رتبه گرفتن سایت شما نیز به همان اندازه سخت تر می شود، زیرا هوش مصنوعی نمی تواند کلمات کلیدی شما را تشخیص دهد.

محتوای تکراری

درباره محتوای تکراری و تأثیر آن بر رتبه بندی سایت‌، ابهامات زیادی وجود دارد. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می‌کنند که همه ی محتوای صفحات سایت باید اورجینال و غیر کپی باشد. اما واقعیت این است که موتورهای جستجو، سایت‌ها را به دلیل محتوای تکراری مجازات نمی‌کنند. بازنشر محتوای شما در سایت های دیگر، یا منتشر کردن مطالب سایت میزبان در سایت شما، به رتبه بندی سئو سایت هیچ آسیبی نمی زند، مگر اینکه به صورت نادرست استفاده شود.

به عنوان مثال، اگر محتوای کاملا یکسان خود را در یک نشریه بزرگی مثل Medium مجددا منتشر کنید، ممکن است رتبه بندی شما را تحت تأثیر قرار دهد. زیرا گوگل ابتدا مقاله مدیوم شما را به دلیل دامنه معتبرتر، ایندکس می‌کند. این مسئله تحت عنوان مشکل “Canonicalization” شناخته می‌شود و ممکن است این اتفاق در سایت شما بیفتد، بدون اینکه متوجه شوید.

Canonical زمانی رخ می‌دهد که یک یا چند URL در سایت شما محتوای مشابه یا تکراری را نشان دهند. در حقیقت، در اینترنت محتوای تکراری بسیار زیادی وجود دارد. یکی از مواردی که بسیاری از صاحبان سایت با آن مواجه می‌شوند، داشتن محتوای تکراری در نوار کناری است. اگر یک مقاله در سایت خود منتشر کرده و یک مقدمه در نوار کناری داشته باشید، گوگل ممکن است آن را به عنوان محتوای تکراری در نظر بگیرد.

در برخی موارد، محتوای تکراری در دو دامنه متفاوت هم وجود دارد. یک مثال از این نوع محتوا، همگام‌سازی محتوا است. همگام‌سازی به معنی بازنشر محتوای اصلی در جای دیگری است. تا زمانی که این کار با مجوز انجام شود، گوگل شما را به دلیل انجام این کار مجازات نخواهد داد.

سازگاری با موبایل

Mobile First Index یکی از جدیدترین الگوریتم های گوگل است که بیش از پیش اهمیت طراحی سایتی که در موبایل عملکرد خوبی داشته باشد را بیان می کند. زیرا این مسئله در تعیین اینکه چقدر راحت و ساده خزنده های گوگل می توانند در سایت شما جستجو کنند، بسیار مهم است. اگر وارد Google Search Console خودتان شوید، به اطلاعات بسیار مفیدی در رابطه با نظر گوگل در مورد سایت شما دست پیدا خواهید کرد.

سازگاری موبایلی در سئو

با توجه به تصویر بالا، مشاهده می کنید که یک مشکلی برای دسترسی موبایلی برای این سایت به وجود آمده است. اگر با چنین مشکلاتی مواجه شدید، فورا برای برطرف کردن آن اقدام کنید.

سرعت سایت

با پیاده‌سازی Core Web Vitals، گوگل بسیار به سرعت بارگیری صفحه و قابلیت استفاده توجه می‌کند. اگر سایت شما بسیار کند بارگیری شود یا برخی داده ها یا صفحات آن به طور کند بارگیری شوند، گوگل ممکن است شما را مجازات کند یا شرایط دسترسی به رتبه های بالاتر در موتور جستجو را برای شما دشوارتر کند. بار دیگر خاطرنشان می کنیم که تمامی این موارد را می توانید با سرچ کنسول گوگل بررسی کنید، پس نیازی نیست وقت بسیاری را به دنبال پیدا کردن یک ابزار برای تست سرعت سایت خود صرف کنید.

HTTPS و SSL

امنیت و ایمنی از مهمترین عوامل رتبه بندی هستند. اگر گوگل احساس کند که سایت شما اسپمی یا مشکوک است، شما را در رتبه بندی صفحه اول قرار نمی دهد. یکی از راه های تشخیص سایت های بد از خوب توسط گوگل، استفاده از گواهینامه SSL و HTTPS است. انجام این کار بسیار ساده است و می تواند باعث ایجاد قفل کوچک در کنار آدرس URL و HTTPS شود. این یک نشان اعتماد مهم است و اگرچه تاثیر زیادی در رتبه بندی سئو سایت شما ندارد، اما یک روش کاربردی است که در بلند مدت به اهداف شما کمک می کند.

3 نکته برای بهبود معماری سایت

برای بهبود معماری سایت سه نکته مهم زیر را حتما در نظر داشته باشید:

  • تسلط کافی روی Core Web Vitals داشته باشید: مهمترین بخش این پازل، مفاهیم Core Web Vitals هستند. باید روی این موضوع تسلط کافی داشته باشید، اینکه چگونه بر روی رتبه بندی شما تاثیر می گذارند و چه کارهایی می توانید در این زمینه انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که تمام دستورالعمل های صحیح را روی سایت خود پیاده کرده اید.
  • ایجاد Sitemap (نقشه سایت): اگر یک سایت بزرگی دارید، از چیزی شبیه به پلاگین نقشه سایت وردپرس استفاده کنید. یک نمونه عالی از این مورد مربوط به یک وب سایت املاک و مسکن است. سایت هایی مانند این، بسیار بزرگ هستند زیرا هزاران صفحه از املاک متفاوتی را در درون خود جای داده اند. مساله بغرنج ماجرا اینجاست که این صفحات به دلیل خریدو فروش پی در پی، مدام در حال تغییر کردن هستند. ایجاد یک نقشه سایت، به وب سایت املاک و مسکن کمک می کند تا برای هر آدرس، رتبه بگیرد و تعداد کلمات کلیدی، ترافیک و اعتبار دامنه آن را به طور چشمگیری افزایش دهد.
  • حل مشکل کانونیکالیزیشن (Canonicalization): مشکلی که باعث ایجاد محتوای تکراری می شود، عمدتا در خود سایت نهفته است، اما خبر خوب این است که راه حل هایی برای رفع چنین مشکلاتی وجود دارد. راه حل دقیق بستگی به این دارد که دقیقا چه چیزی باعث بروز چنین مشکلی شده است. راه حل می تواند به سادگی حذف یک خط کد یا به پیچیدگی بازسازی کل ساختار سایت شما برای جلوگیری از ایجاد محتوای تکراری باشد. حتی اگر کنسول جستجوی گوگل یا یک ابزار دیگر به شما اخطار بابت هزاران محتوای تکراری می دهد، فقط یک دلیل ساده می تواند داشته باشد.

اگر چند ورژن مختلف از یک صفحه دارید، تگ canonical می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که کدام محتوا، محتوای اصلی است. در این حالت تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک خط کد را که به URL صفحه اصلی ارجاع می دهد، مانند زیر اضافه کنید:

 

خوشبختانه به لطف پلاگین هایی مانند Yoast SEO انجام این کار به راحتی امکان پذیر است. شما می توانید صفحه اصلی سایت یا نسخه های مختلف پست وبسایت خود را به عنوان Canonical تنظیم کنید. سپس این کد به صورت خودکار به آنها اضافه می شود. همچنین می توانید آن را به صورت دستی در زیر گزینه های Advanced Setting برای هر صفحه یا پست مشخص کنید.

یک نکته دیگر برای صرفه جویی در زمان وردپرس، استفاده از افزونه Quick Page/Post Redirects است. این افزونه در صورتی که صفحات قدیمی به صفحات جدید تبدیل شده باشند و باعث ایجاد موجی از پیوندهای خراب و نادرست می شوند، بسیار کمک کننده است. افزونه مورد نظر را نصب کنید، لینک های قدیمی را به صورت گروهی وارد کنید و سپس لینک های جدید و جایگزین را هم به همین صورت اضافه کنید. در کنار این افزونه، می توانید از پلاگین Broken Link Checker هم برای شناسایی لینک های خرابی که نیاز به ریدایرکت دارند، استفاده کنید.

اغلب ابزارهای سئو، مانند موتور های جستجو برای بررسی چنین مشکلات رایجی می توانند در سایت شما بخزند. محتوای تکراری و لینک های خراب (ارور 404)، دو تا از رایج ترین مشکلات Crawl (خزش) هستند که بسیاری از سایت ها با آن مواجه می شوند. اگر از یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده نمی کنید، باید فایل htaccess. سایت خود را ویرایش کنید تا شامل 301 تغییر مسیر باشد. اکیدا توصیه می کنیم که در مورد ریدایرکت 301 حتما آموزش ببینید و از افراد متخصص در این زمینه حتما مشورت بگیرید.

الگوریتم Trust

page Rank یا همان رتبه صفحه، فرمول معروفی است که بنیانگذاران گوگل ایجاد کرده‌اند و قطعا تنها معیاری نیست که آنها در رتبه‌بندی صفحات در ده نتیجه جستجوی برتر اتخاذ می‌کنند. الگوریتم Trust بسیار مهم است و بسیاری از به روز رسانی های اخیر گوگل به وب سایت های اسپم و مبهم رسیده اند. TrustRank یک روش ارزیابی برای گوگل است تا متوجه شوند که آیا سایت شما قانونی است یا خیر. به عنوان مثال اگه برند بزرگ و شناخته شده ای باشید، گوگل راحت تر به شما اعتماد می کند. بک لینک های با کیفیت از سایت های معتبر (مانند دامنه های edu. یا gov. ) نیز بسیار مفید هستند.

عناصر اعتماد (Trust) بر سایت شما

در حال حاضر سه عنصر اصلی و مهم برای ایجاد اعتماد وجود دارد: اعتبار، نرخ پرش یا ضریب بازگشت و سن دامنه.

اعتبار (Authority)

گوگل اعتبار کلی سایت شما را با ترکیب دو نوع اعتباری که می‌توانید بسازید، تعیین می‌کند:

  1. اعتبار دامنه، که به میزان گستردگی و شهرت نام دامنه شما مربوط می شود. به عنوان مثال، Coca-Cola.com بسیار معتبر است، زیرا نام آن را همه شنیده اند.
  2. اعتبار صفحه، که به اعتبار محتوای یک صفحه تکی (مانند یک پست وبلاگ) مربوط می شود. ابزارهای مختلفی برای سنجش میزان اعتبار صفحه بین   100-1 موجود هستند. جهت سنجش اعتبار دامنه و اعتبار صفحه می توانید از ابزار Moz استفاده کنید. Moz این اعتبار را از 100 تعیین می کند، با توجه به اینکه این یک معیار سنگینی است. به این صورت است که رسیدن به رتبه 0-20 نسبتا آسان است، و بالاتر از 50-60 تقریبا زیاد است و رسیدن به رتبه 80-90 در یک صنعت خاص، بسیار بالا است.

نرخ پرش یا نرخ بازگشت (Bounce Rate)

به بیان ساده می توان گفت که نرخ پرش، میزان افرادی است که فقط یک صفحه را در سایت شما مشاهده می‌کنند، قبل از اینکه فوری آن را ترک کنند. محتوا، مدت زمان بارگذاری صفحه، سهولت استفاده و جذب خوانندگان مناسب، همگی بخشی از کاهش نرخ بازگشت شما هستند. بسیار ساده است، خوانندگان مناسب، زمان بیشتری را در سایت هایی که زود بارگذاری شوند، ظاهر جذاب به همراه محتوای خیلی خوبی داشته باشد، صرف می کنند. محتوای ویدیویی نیز یک راه حل عالی برای انجام این کار محسوب می شود، به شرطی که محتوای خاص، جذاب و با کیفیتی را ارئه دهد تا توجه بینندگان را به خود جلب کند.

مهمتر از هر چیزی، محتوای شما باید آنچه که خواننده انتظار دارد را ارائه دهد. آن ها باید به محض اینکه وارد سایت شما شدند، در کوتاه ترین زمان ممکن، چیزی که به دنبالش هستند را پیدا کنند. اگر بتوانید چنین کاری کنید، افراد مدت زمان طولانی را در سایت شما باقی می مانند و این پیغام به گوگل می رسد که سایت شما از لحاظ موضوعی، مرتبط است.

سن دامنه

همانطور که می دانید، در یک جمع خاص همیشه کسی که مورد بیشترین احترام ها قرار می گیرد، مسن ترین فرد جمع است. درسته؟ در فضای اینترنت هم به همین صورت است. یک سایتی که مدت نسبتا زیادی از ایجاد آن گذشته باشد، به طور مداوم محتوا تولید کند، به نحوی که برای موتورهای جستجو خوشایند باشد، مطمعنا نسبت به سایت های جدیدتر رتبه ی بالاتری میگیرد.

3 نکته برای ایجاد اعتماد بیشتر

در زیر به برخی از مهمترین نکات جهت اعتماد سازی بیشتر سایت شما اشاره می کنیم:

  •  صبور باشید: اعتماد چیزی نیست که در یک شب اتفاق بیفتد. گاهی اوقات، شما فقط باید صبور باشید و درک کنید که گوگل عجله‌ای برای کرال کردن سایت شما ندارد. یکی از راه‌هایی که می‌توانید آنها را ترغیب به انجام آن کنید، ایجاد تغییرات کوچک در سایت و درخواست ایندکس‌ کردن در کنسول جستجوی گوگل است. این کار باعث می‌شود گوگل زودتر وارد عمل شود، اما قطعی نیست.
  • درک هدف جستجو: بخش قابل توجهی از بازاریابی سئو، توجه به این نکته است که کاربران چه می‌خواهند، نه آنچه شما می‌خواهید آنها بخواهند. وقتی فردی چیزی را در گوگل جستجو می کند، به دنبال این است که به چیزی دسترسی پیدا کند، یا دنبال انجام چیزی است. اگر شما راه حل را فراهم می کنید، اطمینان حاصل کنید که به صورت کامل و جامع باشند. در غیر این صورت، کاربران وارد سایت شما می شوند، متوجه می شوند که اطلاعات مورد نیاز کافی نیست و سایت را ترک میکنند.
  • آنچه که کاربران به دنبال آن هستند را فراهم کنید: یک نکته عالی برای جلوگیری از خروج کاربران این است که به آنها آنچه را که می‌خواهند، همان لحظه که وارد سایت شما می‌شوند، بدهید. بیشتر مردم به دنبال خواندن یک مقاله کامل نیستند، بلکه به دنبال یک پاسخ هستند و هر چه زودتر آن را فراهم کنید، بهتر است.

لینک ها

نظرات در مورد اهمیت پروفایل لینک قوی از کارشناسی به کارشناس دیگر متفاوت است. اما ما هنوز معتقدیم که لینک‌ها یکی از مهم‌ترین عوامل رتبه‌بندی سایت شما در گوگل هستند. یکی از مشکلاتی که اغلب سئو کارها دارند، این است که آنها هنوز نمی دانند چطور یک لینکی را به درستی ایجاد کنند. اگر از تاکتیک های اشتباه استفاده کنید، از همان ابتدا خود را برای شکست آماده کرده اید. اگر تصمیم بگیرید راهبرد بلندمدت را انتخاب کنید و لینک‌ها را به درستی بسازید، ممکن است کمی طول بکشد، اما در آینده از خودتان تشکر خواهید کرد.

عوامل لینک سازی

در زیر عوامل مهمی که باید هنکام لینک سازی در نظر بگیرید را معرفی می‌کنیم:

<h4>Link Quality</h4>

کیفیت یک لینک، اهمیت بیشتری به نسبت تعداد کل لینک‌های موجود، دارد. ایجاد بک لینک با کیفیت به معنای دستیابی به منابع مناسب و ارائه ارزش در ازای یک لینک است. به بیان ساده تر، شما باید وب سایت ها یا منابعی را شناسایی کنید که مرتبط با حوزه یا صنعت شما هستند و دارای اعتبار دامنه بالایی نیز باشند. راه های زیادی برای ایجاد لینک به روش درست وجود دارد و گوگل به کسانی که این کار را به درستی انجام می دهند، پاداش می دهد.

اغلب افراد فقط به تعداد کل لینک ها نگاه می کنند که این خود باعث بروز مشکلات بزرگتری به دلایل زیر می شود:

  • اگر کیفیت لینک های پایین یا به صورت هرزنامه باشند، موتور های جستجو آن را نادیده می گیرند.
  • لینک‌هایی که از سایت‌های مختلف می‌آیند، ارزش بیشتری نسبت به لینک‌های تکراری از همان سایت‌ها دارند.
  • لینک های خارجی (لینک هایی که از سایت های دیگر می آیند)، ارزش بیشتری نسبت به لینک های خود سایت شما دارند ( لینک سازی داخلی، از صفحه ای به صفحه دیگر)

حالا چطور می توان لینک خوب از لینک بد را شناسایی کرد؟

گوگل انتظار دارد که لینک‌هایی که به سایت شما اشاره می‌کنند، مرتبط باشند. الگوریتم گوگل برای شناسایی و جریمه کردن وب سایت هایی طراحی شده است که از لینک های ضعیف مانند خرید لینک به صورت انبوه از منابع کیفیت پایین، استفاده می کنند.

یکی دیگر از مواردی که گوگل به آن توجه می کند، سایت هایی است که برای لینک ها هزینه دریافت می کنند. می‌توانید با جستجوی سریع “site: write for us”، نتایجی را به دست آورید که شبیه به زیر هستند.
بعضی این وبسایت‌ها ممکن است هزینه‌ای از شما دریافت کنند تا در مقابل یک پست مهمان در سایت خود قرار دهند. گوگل این را دوست ندارد، زیرا برای افرادی که منابع مالی قوی دارند، فریب دادن سیستم بسیار ساده می شود. هدف از ساخت لینک، این است که گوگل به کسانی که ارزش را در مقابل یک لینک ارائه می‌دهند، پاداش دهد. به همین دلیل باید سعی کنید مطلب مهمان را در یک سایتی با افرادی که به تخصص شما علاقه‌مند هستند، بنویسید. سایتی که مطلب مهمان خود را در آن قرار می دهید، باید ترافیک قابل قبولی داشته باشد. وقتی سایت ترافیک دارد، لینک های زیادی به سمت شما سرازیر خواهد شد، زیرا مردم به این که شما چه چیزی را معرفی می کنیدف توجه می کنند.

انکر تکست

Anchor Text، متن لنگر یا متن قلاب شده به متنی گفته می شود که شما یک لینکی را به آن اضافه کرده اید و در واقع متن قابل کلیک می شود. هدف از انجام این کار این است که متن به طبیعی ترین حالت ممکن در مقاله ظاهر شود. در نظر داشته باشید که شما باید تنوعی از انواع مختلف متن لینک شده داشته باشید، زیرا هر کدام از آنها در حوزه بهینه‌سازی موتورهای جستجو (سئو) جایگاه خود را دارند. کاری که نباید انجام دهید، این است که به صورت مستقیم در متن خود ننویسید “Click Here” یا “اینجا  کلیک کنید” و مستقیما به سایت شما اشاره کند. به دلیل اینکه استفاده از متن عمومی مانند “اینجا کلیک کنید” هیچ اطلاعاتی در مورد محتوای صفحه ارائه نمی دهد و می تواند به عنوان یک پیوند ضعیف توسط موتورهای جستجو مانند گوگل شناسایی شود. در مقابل استفاده از یک متن توصیفی، مثلا در مورد “نحوه کاشت آووکادو” که یک لینکی به آن اضافه شده، به موتورهای جستجوی گوگل کمک می کند تا به اطلاعات بیشتری در مورد محتوای سایتی که به متن لینک شده، دسترسی پیدا کنند. همین امر می‌تواند به بهبود ارتباط و اعتبار سایت در نتایج موتورهای جستجو (SERPs) کمک کند.

تعداد لینک ها

هرچند داشتن لینک‌های با کیفیت بالا بهتر از هزاران لینک به درد نخور است، اما باید تلاش کنید تا به تعداد بیشتری لینک با کیفیت بالا دست پیدا کنید تا اعتبار و رتبه سایت خود را بهبود بخشید. به همین دلیل لازم است که به مرور زمان بک لینک‌های با کیفیت به تعداد زیاد ایجاد کنید.

ما قبلا به این موضوع اشاره کردیم، اما باز هم تکرار می کنیم که هدف شما فقط تعداد کل لینک‌ها نیست. هرچند که در پایان روز، سایتی که بیشترین تعداد لینک با کیفیت بالا را دارد، به طور معمول برتری بیشتری خواهد داشت. با این حال به صفحاتی که به آن ها لینک می دهید، بستگی دارد. لینک‌هایی به صفحه اصلی شما لینک داده می شود، خوب است، منتها بیشتر لینک‌های طبیعی به صفحه اصلی نخواهند بود مگر اینکه به طور خاص نام برند شما را ذکر کنند. افراد زیادی به سایت و صفحات شما ممکن است لینک دهند. در صورت امکان حتما اطمینان حاصل کنید از اینکه منابع مناسب به صفحات مناسب شما لینک می دهند. از طرف دیگر، شما نمی خواهید صفحه سیاست حفظ حریم خصوصی شما بیشترین تعداد ارجاع لینک را در وب سایت شما داشته باشد، زیرا هیچ ارزشی برای مخاطبان ایجاد نمی کند و به افزایش ترافیک یا فروش وب سایت شما کمکی نمی کند.

این اولین اشتباه است. و دومین اشتباه این است که چه سایت هایی و از چه طریقی لینک ها را به سایت شما ارجاع می دهند، هیچ اطلاعی نداشته باشید. به عنوان مثال اجازه دهید از یکی از محبوب‌ترین ابزارها تحت عنوان Crazy Egg، استفاده کنیم. یکی از محبوب ترین قابلیت های این ابزار، نقشه حرارتی آن است که به افراد کمک می‌کند تا متوجه شوند که کدام یک از عناصر سایت در تبدیل کاربران به مشتریان کمک می‌کنند و عناصری که از تبدیل کاربران به مشتریان باز می‌دارند را شناسایی کنند. اگر می خواهید از این سایت لینک بگیرید، باید از صفحه فرود (Landing Pages) یا منابع مرتبط لینک بگیرید.

3 نکته برای بهبود پروفایل لینک شما

در ادامه می خواهیم چند راهکار عملی که می تواند به پروفایل لینک شما کمک بسیار زیادی کند و درنتیجه زحمات شما باعث شود، بیشترین تعداد لینک را دریافت کنید، اشاره کنیم:

  • سعی کنید از راه های فرعی و میانبرها استفاده نکنید: هیچ میانبر یا راه حل سریعی برای ایجاد بک لینک با کیفیت بالا وجود ندارد که بتواند اعتبار و رتبه وب سایت را در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بهبود بخشد. برای ایجاد بک لینک با کیفیت بالا، مهم است که با کاربران صحبت کنید، خودتان را مطرح کنید و به آنها بگویید که چگونه می توانید ارزشی برای سایت آنها ایجاد کنید. سایت هایی که لینک شکسته یا خراب دارند و همچنین موضوع منابع مرتبط با سایت شما دارند را شناسایی کنید و می توانید آن را تبدیل به فرصتی برای خود کنید و مدیران سایت را از طریق ایمیل و شبکه های اجتماعی آکاه کنید. در مقابل سایت یا صفحه مرتبط خود را پیشنهاد دهید که جایگزین آن لینک شکسته کنند.
  • لینک های خطرناک را حذف کنید: گوگل یک ابزاری به نام Disavow tool دارد که به شما این امکان رامی دهد تا لینک هایی که جلوی رتبه بندی شما را می گیرند و یا به عبارتی باعث تضعیف رتبه بندی شما می شوند را حذف کنید. در نظر داشته باشید که شما باید با دقت از این ابزار استفاده کنید، زیرا رد کردن تعداد زیادی لینک در واقع می تواند به سایت شما آسیب برساند. حذف لینک هایی که دیگر مرتبط با سایت شما نیستند و یا به صورت تصادفی در پروفایل شما ظاهر شده‌اند، می‌تواند به تمیز کردن پروفایل لینک شما کمک کند.
  •  از لینک سازی داخلی غافل نشوید: لینک سازی داخلی هم بخش مهمی از این تکه پازل هستند و نباید فقط به فکر لینک خارجی باشیم. اما ایجاد یک بانک مقالات با موضوعات مرتبط، به گوگل کمک می کند تا سایت شما را بهتر کرال کند. گوگل توجه بسیار زیادی به  “Search Intent” یا همان هدف جستجو و همچنین جامع بدون کلی محتوا می کند. اگر بتوانید مشکلات کاربران را در یک مقاله با یک مجموعه مقالاتی که یک موضوع را از ابتدا تا انتها پوشش می‌دهند، حل کنید، گوگل به شما پاداش خواهد داد. اگر به این موضوع شک دارید، می توانید بین دو تا چهار لینک داخلی در یکی از پست ها قرار دهید.

سئو فردی

دسته بندی بعدی سئو Off Page یا سئو خارجی، عوامل فردی و شخصی است که مورد توجه قرار می گیرد. ما در مورد موقعیت جغرافیایی و جمعیت مردم صحبت می کنیم. این عوامل به صورت اتوماتیک به نحوه واکنش و پاسخ افراد به محتوای شما تاثیرگذار خواهند بود. اما زحمات شما برای بهینه سازی موتورهای جستجو نیز به طور متفاوتی در بخش های مختلف دنیا تاثیرگذار است.

با اینکه بیشتر این عوامل خارج از کنترل شما هستند، اما شما می‌توانید با انجام چندین کار، شانس خود برای دستیابی به مخاطبین هدف را افزایش دهید. در سئو فردی می شود، هیچ راه حل یکسانی برای هم وجود ندارد.

عناصر سئو فردی

در زیر بزرگترین عواملی که بر سئوی شخصی تاثیرگذار هستند را معرفی می کنیم.

کشور

همه ی جستجوگران، نتایجی را که مربوط به کشور خودشان است را میبینند و موتورهای جستجو، کلمات را هرکدام به صورت متفاوت توصیف می کنند. به عنوان مثال، ممکن است شما در کشور خود یک کلمه را جستجو کنید و یک نتیجه را به شما نشان دهد. این در صورتی است که اگر فرد دیگری در یک کشور دیگر همان عبارت را جستجو کند، نتیجه ی جستجوی گوگل با شما متفاوت باشد. یک روشی برای اینکه به گوگل بگویید که شما یک کشور خاصی را مد نظر خود قرار داده اید، این است که از آن به عنوان کلمه کلیدی در متن خود استفاده کنید.

با این حال نیاز است که ابتدا از خود بپرسید که آیا ارزش شرکت در این سطح رقابت چند ملیتی دارد یا نه؟

سطوح مختلف رقابت از کشوری به کشور دیگر وجود دارد. به یاد داشته باشید که چگونه انتخاب کلمه کلیدی، تا حد زیادی به رقابت رتبه بندی در حال حاضر کلمه کلیدی دارد. برای مثال، نتایج جستجو در گوگل کانادا با نتایج جستجو در برزیل متفاوت خواهد بود. به عبارت دیگر می توان کفت که سطح رقابت در هر کشوری متفاوت خواهد بود.  یک سایت چند زبانه نه تنها اطلاعات شما را در اختیار افراد بیشتری به زبان مادری قرار می دهد، بلکه می تواند به شما در رتبه بندی راحت تر در موقعیت های جغرافیایی دیگر کمک کند.

تولید محتوای چند زبانه یکی از آسان ترین موفقیت های زودبازده است، به این معنی که خیلی زود می توانید به آن دسترسی پیدا کنید. اما با این وجود انجام دادن آن کار آسانی نیست. اغلب افزونه های ترجمه وب کیفیت مطلوبی ندارند. بسیاری از آنها این وعده را می دهند که محتوای شما را به طور اتوماتیک و تقریبا به هر زبانی می توانند ترجمه کنند، اما نتیجه کار اصلا طبیعی نیست.

یکی از راه‌های رسیدن به این هدف، استخدام افراد بومی‌زبان برای کمک به فرآیند ترجمه است، حتی اگر هزینه آن کمی بیشتر باشد. با انجام این کار، کیفیت و دقت ترجمه ها افزایش می یابد که می تواند منجر به تعامل بهتر کاربر، استفاده طولانی تر از سایت و بهبود رتبه در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) شود.

شهر

هدف گذاری جغرافیایی، می تواند حتی تا سطح شهر فراتر برود. به همین دلیل است که هنگام جستجوی فست فود زنجیره ای، نتایج را اغلب در همان محله ای که هستید، مشاهده می کنید. استفاده از نام شهرها به عنوان کلمه کلیدی خوب است و به بهبود ارتباط نتایج جستجو برای کاربران در شهرها یا مناطق خاص کمک کند، اما خودتان را محدود به این قضیه نکنید. زیرا این امر می تواند باعث شود تا وب سایت شما فقط یک مرجع محلی به نظر برسد. ایجاد تعادل بین سئو محلی و سئو جهانی و استفاده از کلمات کلیدی و استراتژی های مختلف به بهوبد اعتبار و رتبه وب سایت خود در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بسیار مهم است.

سه نکته برای بهبود و تقویت سئو فردی

در زیر سه نکته ساده برای کمک به شما در بهبود عوامل شخصی SEO بیان می کنیم:

  • آوارتار مشتری خود را درک کنید: تنها شما می‌توانید بفهمید مشتری شما چه کسی است و اگر شما یک شخصیت مشتری ایده‌آل برای مشتریان خود ندارید، این اولین قدم در سئو فردی است. مشتری شما چه چیزی می خواهد؟ به دنبال چه چیزی است؟ به محض وارد شدن به سایت شما، دنبال چه چیزی می گردند؟ اگر به این سوالات به درستی پاسخ دهید، باید بتوانید به مشتری دقیقاً آنچه را که انتظار دارند، ارائه دهید. وقتی این کار را انجام می دهید، گوگل به شما پاداش می دهد، زیرا کاربران زمان بیشتری را در سایت شما می گذارند و در نهایت تعامل بیشتری با عناصر سایت شما برقرار می کنند.
  • محتوای چند زبانه تولید کنید: تولید محتوای چند زبانه آنقدرها که فکر می کنید، دشوار نیست. با این کار شما موانع زیادی را برای افرادی که زبان مادری آنها فارسی نیست، بر می دارید و در واقع آنها هم می توانند از محتواهایی که شما تولید می کنید، استفاده کنند.
  • درباره کلمات کلیدی مورد نظر خود در کشورهای دیگر هم جستجو کنید: تقریباً همه ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی به شما این امکان را می دهند تا کلمه کلیدی خود را در کشورهای دیگر نیز جستجو کنید. اگر مخاطب هدف شما افراد خارج از کشور مادری شما هستند، شما باید تحقیق کلمات کلیدی مناسب را انجام دهید تا به این افراد دسترسی پیدا کنید.

عوامل اجتماعی

در نهایت، بیایید به عوامل اجتماعی سئو خارجی (off-page SEO) نگاهی بیندازیم. علاوه بر سیگنال های اجتماعی، راه های دیگری هم وجود دارد، مانند نتایج خوب در رسانه های اجتماعی به شما کمک می کند تا رتبه بهتری داشته باشید.

به عبارتی دیگر، سیگنال‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فالوورها، لایک‌ها و اشتراک‌گذاری‌ها لزوما به طور مستقیم بر رتبه‌بندی موتورهای جستجو تأثیر نمی‌گذارند، اما می‌توانند به ایجاد سر و صدای بیشتر در اطراف یک برند کمک کنند، که ممکن است منجر به بک لینک‌ها، منشن‌ها و بازدید های بیشتر شود.

عناصر عوامل اجتماعی بر سئو

در ادامه دو عامل اصلی برای ثاتیرگذاری را به شما معرفی خواهیم کرد.

کیفیت اشتراک گذاری ها

بازاریابی SEO و بازاریابی رسانه های اجتماعی به دلیل اینکه هدف آنها این است که به گوگل بگویند چقدر عالی هستید، در کنار یکدیگر قرار می گیرند. اگر افرادی که در آنجا محتوای شما را می بینند، آن را به اشتراک بگذارند تا به دست افراد بیشتری برسد و افراد بیشتری آن را مشاهده کنند، این به نظر شما چه پیامی به گوگل می رساند؟ به آنها می گوید که مردم محتوایی که شما ارائه دادید را دوست دارند و ارزش زیادی برای مردم فراهم می کنید. و این دقیقا همان چیزی است که گوگل دوست دارد.

تعداد اشتراک گذاری ها

معیار اجتماعی ثانویه، تعداد اشتراک ها است. رسیدن به یک موفقیت زودبازده یا به عبارتی موفقیت ویروسی، رویای هر بازاریاب است، در حالی که این اصلا خوب نیست. دقت کنید که هیچ راه زود بازدهی برای تولید یک محتوای ویروسی وجود ندارد. کلید موفقیت شما، ایجاد محتوای قابل اشتراک گذاری و تمرکز بر کیفیت محتوا است.

توجه داشته باشید که نوع محتوایی که عملکرد خوبی می تواند در رسانه های اجتماعی داشته باشد، با توجه به مخاطب و نوع صنعت می تواند متفاوت باشد.  به عنوان مثال، در حوزه بازاریابی، متوجه شدیم که محتوای بلند تقریبا همیشه عملکرد بهتری نسبت به محتوای کوتاه دارد. اما در سایت های پاپاراتزی (شایعه پراکنی در مورد سلبریتی ها)، مخاطب ها محتوای مختصر با درام زیاد را می پسندند و بیشتر ویدیوها و تصاویر با متن کمتر را ترجیح می دهند.

سایت‌هایی مانند Buzzfeed و TMZ افراد را با عناوین بزرگ جذب می‌کنند که باعث می‌شود مطالبشان هیجان‌انگیزتر از آنچه هست به نظر برسد، و بسیاری از افراد بدون خواندن مقاله، محتوا را به اشتراک می‌گذارند.

اگر می خواهید در بازی سئو برنده باشید و محتوای شما به اشتراک گذاشته شود، باید انقدر محتوای شما عالی باشد که افراد حاضر در سایت شما، بخواهند آن را برای دیگران هم ارسال کنند. به همین دلیل است که قرار دادن پست مهمان در سایتی پر بازدید، اهمیت ویژه ای دارد. حالا اگر پست مهمان شما در یک سایتی منتشر شود که بازدید چندانی نداشته باشد، به نظر شما باز محتوای شما به اشتراک گذاشته می شود؟

اگر محتوای خیلی خوبی تولید کردید، باید راه های اشتراک گذاری آن را هم برای مخاطبین ساده تر کنید. یک راه جذاب برای این کار، استفاده از دکمه های اشتراک گذاری است که با اسکرول کردن، همراه صفحه حرکت می کنند. شما همچنین می توانید محتوای خود را توزیع (Syndicate) کنید. بسیاری از افراد از انجام این کار واهمه دارند، زیرا نگران ایجاد محتوای تکراری هستند. خوشبختانه بدون جریمه شدن، می توانید محتوای خود را در سایر پلتفرم های اجتماعی به اشتراک بگذارید. در نظر داشته باشید که همه ی پست های خود را تک به تک توزیع نکنید، بلکه فقط محتواهایی را که فکر می کنید نظر عده ای مخاطبین را می تواند جلب کند، به اشتراک بگذارید. مدیوم (Medium) و لینکدین دو تا از بهترین پلتفرم ها برای اشتراک گذاری مطالب است.

3 راهکار برای بهبود اشتراک گذاری در پلتفرم های اجتماعی

در زیر به سه نکته سئو برای به اشتراک گذاری بیشتر در رسانه های اجتماعی اشاره خواهیم داشت.

  • تولید محتوای عالی: تولید محتوا با بهترین کیفیت، یک روش ساده و آسان برای به اشتراک گذاری مطالب است. گوگل، ساعت ها و هزینه های بیشماری را صرف جلوگیری از تقلب در سیستم می کند. نام این کار، تبادل ارزش است. در بیزینس، همه چیز تبادل ارزش است و در مورد بازاریابی سئو هم همین امر صدق می کند. شما محتوای با ارزش تولید می کنید و در مقابل گوگل هم به شما پاداش می دهد.
  • مداومت داشته باشید: مداومت داشتن در سئو و شبکه های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. اگر هر سه ما یک بار پست بگذارید، نه تنها بر خلاف الگوریتم شبکه های اجتماعی عمل کرده اید، بلکه کسی هم نیست که پست شما را به اشتراک بگذارید، به دلیل اینکه از آخرین پستی که ایجاد کردید، زمان خیلی زیادی می گذرد.
  • شیوه ی اشتراک گذاری را آسان تر کنید: پلاگین های زیادی برای ترویج و تشویق به اشتراک گذاری موجود هستند و باید یک چنین چیزی به سایت خود اضافه کنید. اگر خواننده نتواند یک روش راحت برای به اشتراک گذاری پست شما پیدا کند، به احتمال زیاد از انجام این کار صرف نظر خواهد کرد.

دستورالعمل های E-E-A-T گوگل

زمانی که مشغول ارزیابی استراتژی های سئو سایت خود هستید، می توانید بررسی کنید و ببینید که گوگل از چه چیزی برای آموزش ارزیابان انسانی محتوای خود استفاده می کند. در کنار الگوریتم ها، گوگل ارزیابان کیفیت را به استخدام خود در می آورد تا تجربه کاربری استفاده از موتور جستجو را برای همه بهبود بخشد. گوگل در دستورالعمل های ارزیابی خود توضیح می دهد که یک صفحه با کیفیت بالا باید سطح بالایی باشد از:

  1. تجربه
  2. تخصص
  3. اعتبار
  4. اعتماد

این مجموعه دستورالعمل ها را به اختصار، E-E-A-T  نیز می گویند.

تا قبل از سال 2022 این دستورالعمل ها به شیوه E-A-T بودند، اما بعد از آن گوگل تغییرات قابل توجهی در آن اعمال کرد و Experience (تجربه) را به ابتدای این عبارت مخفف اضافه کرد. این بدان معناست که حالا ارزیابان محتوا می توانند با توجه به تجربه کاربر هنگام تعامل با محتوایی که توسط شخصی با تجربه به موضوع ایجاد می شود را قابل اعتمادتر و ارزشمندتر در نظر بگیرند. علاوه بر تجربه، ارزیابان کیفیت تخصص نویسنده محتوا، اعتبار باقی محتواها در سایت شما و قابل اعتماد بودن وبسایت شما را نیز ارزیابی می‌کنند.

برای کسب رتبه بالا در گوگل، باید اقداماتی را برای بهبود هر بخش از امتیاز E-E-A-T خود انجام دهید.

6 راهکار برای بهبود امتیاز E-E-A-T شما

  • تجربه دست اول کسب کنید: فراموش نکنید که اعتماد به نفس کاذب نداشته باشید، به این منظور که تظاهر به تخصص برای رتبه گرفتن در گوگل کافی نیست. اگر می خواهید در گوگل رتبه های بالاتری بگیرید، باید ثابت کنید که در رابطه با موضوعی که از آن صحبت می کنید، آگاهی و تخصص لازم را دارید. این کار را می توان با نشان دادن اعتبار خود، گرفتن عکس های اصلی یا اثبات استفاده از محصولات وابسته ای که توصیه می کنید، انجام داد.
  • تحقیقات خود را انجام دهید: بدیهی است که بهترین راه برای نشان دادن تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن، به اشتراک گذاشتن اطلاعات دقیق است. در صورت امکان، مصاحبه های تخصصی یا پست های مهمان را در سایت خود قرار دهید.
  • اطمینان حاصل کنید که اطلاعاتی که به اشتراک می‌گذارید، درست است و با موضوع و مخاطبانی که آن را می‌خوانند، هم سو و هم جهت است.
  • به دقت عمل کنید: اکنون که از صحت و دقیق بودن اطلاعات مطمئن شدید، باید از جامع بودن آن نیز مطمئن شوید. به همین منظور، از ارسال پاسخ های ساده و یا کوتاهی که به طور کامل به سوال خواننده پاسخ نمی دهد، خودداری کنید. برای دیده شدن به عنوان یک متخصص، محتوای شما باید خواننده را راضی و قانع کند.
  • فقط در مورد چیزی که می دانید، صحبت کنید: هنگام تولید یک محتوا برای وب سایت خود، مهم است که به برند خود وفادار بمانید و به حوزه تخصصی خود پایبند باشید و همچنین از گم شدن در محتوایی که به موضوع وب سایت شما مرتبط نیست، جلوگیری کنید. “سندروم شی براق” نداشته باشید، با پایبندی به حوزه تخصصی خود و ارائه محتوای باکیفیت و مرتبط با مخاطبان خود، می توانید خود را به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد معرفی کنید و شهرت خود را به عنوان محلی برای کسب اطلاعات در مورد موضوع خاص ایجاد می کنید.
  • ثابت کنید که می‌توانید مورد اعتماد باشید: برای بهبود امتیاز E-A-T (تخصص، اقتدار و اعتماد) خود، مهم است که نشان دهید که وب سایت شما قابل اعتماد و قانونی است. این را می توان با دریافت گواهی SSL برای ایمن کردن سایت شما، ارائه جزئیات تماس که فرایند ارتباط کاربران را با یک انسان واقعی راحت می کند و همچنین افزودن نظرات واقعی به سایت، انجام داد.

سئو و آپدیت الگوریتم گوگل

گوگل از یک الگوریتم مخفی برای رتبه‌بندی وبسایت‌ها در نتایج جستجوی خود استفاده می‌کند. شاید شنیده باشید که الگوریتم همیشه در حال تغییر است و این قضیه تا حدی درست است. کمپانی گوگل، چندین بار در سال آنچه را که آنها “آپدیت هسته مرکزی” می‌نامند، انجام می‌دهد تا به کاربران اینترنت، خدمات بهتری ارائه دهد. با این حال، در حالی که گوگل ممکن است به تغییرات کوچکی دست بزند، اصلی‌ترین نگرانی صاحبان وب باید ایجاد محتوای با کیفیت بالا، استفاده از کلمات کلیدی مرتبط و ایجاد بک لینک معتبر باشد. وقتی که صحبت از الگوریتم گوگل می شود، بسیار مهم است که از تلاش برای “بازی دادن سیستم” با استفاده از تاکتیک های سئو کلاه سیاه خودداری کنید، زیرا یکی از دلایل اصلی به‌روزرسانی‌های مداوم، از بین بردن افرادی است که این کار را انجام می‌دهند. با این حال، تمرکز بیش از حد بر روی الگوریتم و عدم تمرکز بر کیفیت محتوای خود، باعث آسیب جدی به رتبه بندی سایت خود می شود.

چقدر طول می کشد تا سئو نتیجه دهد؟

هیچ راه زود بازدهی برای موفقت در سئو وجود ندارد. هرگز وجود نداشته و هیچ وقت وجود نخواهد داشت. سئو یک استراتژی بلند مدت است که به یک برنامه بلند مدت نیاز دارد و رتبه بندی اکثر کلمات کلیدی بین شش ماه تا یک سال طول می کشد.

مهم‌ترین عامل در بازاریابی سئو چیست؟

هیچ عاملی وجود ندارد که بتوان گفت مهم‌تر از بقیه است، زیرا همه آنها مهم هستند. اما اگر بخواهم یک مورد را انتخاب کنم که باید بر آن تمرکز کنید، ارائه اطلاعات با کیفیت به مردم است. حتی اگر تمامی نکات سئو را هم رعایت کرده باشید، اما محتوای خوبی نداشته باشید، هیچ فایده ای ندارد. زیرا مردم جذب شما نخواهند شد.

چگونه می‌توان در گوگل سریع تر رتبه گرفت؟

بهترین راه برای رتبه گرفتن، تلاش مداوم و منظم است. باید لینک سازی به طور مداوم را ایجاد کنید، محتوای جدید ایجاد کنید و محتوای قبلی را به‌روزرسانی کنید. با انجام این کار روز به روز به نتایجی که می خواهید، دست پیدا می کنید. برای اطمینان از اینکه در مسیر رسیدن به اهداف رتبه بندی خود هستید، می توانید از گزارش تحلیلگر SEO استفاده کنید.

آیا یک وب سایت می تواند بدون SEO در گوگل رتبه کسب کند؟

برخی از افراد ممکن است خوش شانس باشند و بدون سئو رتبه بگیرند، اما معمولاً به این دلیل است که آنها چیزی را ارائه می دهند که بسیاری از افراد دیگر آن را ندارند. بسیاری از افراد در یک فضا با هم رقابت می کنند، جایی که بهترین سئو می تواند برنده باشد. بازاریابی وابسته یک مثال علی از این موضوع است. میلیون ها سایت وجود دارد که بر روی کالاهای ورزشی برای بازاریابی وابسته تمرکز می کنند. رقابت در این فضا مستلزم درک درستی از بازاریابی سئو است.

هزینه سئو چقدر است؟

هزین هسئو به عوامل مختلفی بستگی دارد. شما می توانید یک متخصص سئو را استخدام کنید تا آن را برای شما مدیریت کند، یا می توانید همه ی کارها را خودتان انجام دهید. انجام دادن آن توسط خودتان زمان زیادی از شما خواهد گرفت و باید منحنی یادگیری را هم در نظر بگیرید. با این وجودف اگر در اکثر موارد همه ی کارها را خودتان به تنهایی انجام بدهید، هزینه ی ریالی آن تقریبا رایگان می شود و فقط وقت زمان شما گرفته می شود.

نتیجه گیری

امیدواریم که این راهنما برای شما مفید بوده باشد و ما تمام تلاش خود را کردیم تا به طور کامل به مباحث سئو بپردازیم. مهمترین چیزی که در مورد سئو باید به خاطر داشته باشید، این است که هیچ راه میانبری در این بازی وجود ندارد و شما باید تمام اقدامات سئو را در جهت درست و اصولی خود انجام دهید تا موفق شوید. در زیر مهمترین موارد سئو را به طور خلاصه بازگویی می کنیم:

سئو کلاه سیاه و سئوی کلاه سفید: سئوی کلاه سیاه از روش تقلب و فریب سیستم، مانند خرید لینک، پر کردن کلمات کلیدی و تکثیر محتوا استفاده می‌کند. شما ممکن است برای یک یا دو ماه افزایش ترافیک و درآمد را مشاهده کنید، تا زمانی که گوگل شما را شناسایی کند و سایت شما را برای همیشه در لیست سیاه قرار دهد. سئوی کلاه سفید اگرچه مدت زمان زیادی ممکن است طول بکشد، اما تکنیک های صحیحی پیاده سازی می کند که سال‌ها به شما درآمد می‌دهد.

تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی: داشتن کلمات کلیدی مناسب در وبسایت شما یک راه حل مناسبی است که گوگل متوجه می‌شود وبسایت شما درباره چه موضوعی است. استفاده از ابزار سئو مانند Ubersuggest به شما کمک می کند تا کلمه کلیدی مرتبط با سایت خود را پیدا کنید.

تگ HTML: تگ های عنوان، توضیحات متا، متن جایگزین و هدرها قطعات مهم پازل بازاریابی سئو هستند. از این موارد می توانید برای دادن اطلاعات بیشتر به گوگل درباره محتوای وب سایت خود و آنچه که کاربران به هنگام ورود به سایت شما، منتظرش هستند، استفاده کنید.

معماری سایت: معماری سایت بر روی طراحی و عملکرد آن تمرکز می کند. اگر کاربران نتوانند به راحتی به مطالب سایت دسترسی پیدا کنند، سایت دیر لود شود و به باقی موارد سایت نتوانند دست پیدا کنند، به همان اندازه برای گوگل هم دستیابی به سایت سخت تر خواهد بود.

اعتماد سازی: افراد نیاز دارند که بتوانند به سایت شما اعتماد کنند و داشتن گواهی SSL و HTTPS اکنون استاندارد صنعت است. شما نمی توانید یک وب سایتی بدون در نظر گرفتن این موارد داشته باشید و انتظار داشته باشید که از گوگل رتبه بگیرید، زیرا گوگل این ها را از شما می خواهد.

لینک ها: لینک سازی یکی از جنبه های مهم سئو است، اما دشوار و نیازمند زمان و تلاش زیاد است. این همچنین فرصتی را برای سئوکارانی ایجاد می کند که مایل به تلاش بیشتری برای لینک سازی به روش درست هستند.

شناسایی کاربران: مطمئن شوید که مخاطبین خود و علاقمندی های آن ها را به درستی شناسایی کردید. هر مشتری وقتی وارد سایتی می شود، یک سری انتظاراتی دارد و این بستگی به شما دارد که بتوانید رضایت آن ها را جلب کنید یا نه.

شبکه های اجتماعی: رسانه های اجتماعی و بازاریابی سئو به خوبی با هم در یک جهت عمل می کنند، بنابراین از شبکه های اجتماعی غافل نشوید که می تواند به تلاش های سئو شما کمک کند.

E-E-A-T (تجربه، تخصص، اعتبار، قابل اعتماد بودن): اینها دستورالعمل هایی هستند که ارزیابان کیفیت گوگل، از آنها برای ارزیابی وب سایت شما استفاده می کنند. مطمئن شوید که از بهترین روش ها برای هر قسمت از این عبارت مخفف پیروی می کنید تا رتبه بالایی کسب کنید.

در نهایت، سئو یک استراتژی بلند مدت است که به یک برنامه بلند مدت نیاز دارد و دیدن نتایج حداقل شش ماه طول می کشد. کسانی که می گویند سئو یک استراتژی ” تنظیمش کن و فراموشش کن” است، اشتباه می کنند. شما باید به طور مداوم محتوای خود را آپدیت کنید و تولید محتوای با کیفیت را برای به روز رسانی سایت خود ادامه دهید و به گوگل نشان دهید که فعال هستید.

آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
http://afra-agency.com

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها استفاده می کنیم تا بهترین تجربه را به شما ارائه دهیم. قوانین و مقررات