preloader
بازگشت

بررسی 15روش استفاده از Google Analytics برای بهبود عملکرد سئو

آیا می دانستید که 67 درصد کل کلیک ها معمولا بر روی پنج نتیجه ی اول موتورهای جستجو انجام می شود؟

احتمالا همه ی شما می دانید که رتبه بندی و قرار گرفتن در رتبه های اولیه موتورهای جستجو تا چه اندازه بر روی پیشرفت یک سایت تاثیرگذار است. اما در این بین یک مشکل مطرح می شود. چه مشکلی؟ اینکه شما نمی دانید که آیا سرمایه گذاری بر روی سئو و رتبه بندی سایت، نتیجه ی مطلوب را حاصل می کند یا خیر!

خوشبختانه این موضوع راهکار دارد و راهکارش چیزی نیست، جز ابزاری به نام گوگل آنالیتیکس یا Google Analytics. ببینید زمانی که شما بتوانید از این ابزار به درستی استفاده کنید، مطمئنا به اطلاعاتی دسترسی پیدا خواهید کرد که این اطلاعات می توانند مسیر استراتژی سئوی شما را هموارتر و ساده تر نمایند. این مقاله بر اساس تجربیات بیش از 50 سئوکار در زمینه ی کار با Google Analytics تهیه شده است. از بین این تحقیقات ما 15 روش بسیار کاربردی و برتر را برای شما جمع آوری کردیم و در ادامه به توضیح و تشریح این 15 روش برتر خواهیم پرداخت.

آنالیز و بهبود عملکرد سئو

خوب؛ به نظر ما قبل از اینکه با هم ببینیم که چگونه Google Analytics می‌تواند به شما کمک کند تا استراتژی های سئوی خود را ردیابی، اندازه‌گیری و بهبود بخشید، اجازه دهید یک قدم به عقب برگردیم و نگاهی کلی به تجزیه و تحلیل سئو بیندازیم. ببینید تجزیه و تحلیل سئو به این صورت است که این ابزار اطلاعات و داده های مختلف را جمع آوری و ردیابی می کند و سپس آن ها را با هدف بالا بردن ترافیک وب سایت شما به صورت ارگانیک در اختیارتان قرار می دهد. این پروسه برای شما بسیار مفید است. زیرا به شما این امکان را می دهد تا فرصت های بهبود سئو را شناسایی کنید. در این صورت می توانید به درک عمیق تری از داده های وب سایت خود برسید و در نهایت بازگشت سرمایه را با کمک استراتژی های سئوی خود به حداکثر برسانید.

در کل، ابزارهای تجزیه و تحلیل SEO بسیار عالی برای اندازه گیری داده های SEO شما در بازار وجود دارند. در این میان یکی از متداول ترین ابزارهای تحلیلی رایگان سئو، گوگل آنالیتیکس است. شما می توانید از گزارشی که توسط Google Analytics ارائه می شود برای بررسی عملکرد تیم خود استفاده نمایید.

گوگل آنالیتیکس در سئو چیست؟

گوگل آنالیتیکس یک ابزار تجزیه و تحلیل وب و سئو است. این ابزار قادر است که آمارهای پیشرفته و ابزارهای تحلیلی اولیه را با هدف بهینه سازی وب سایت و بازاریابی بهتر ارائه دهد. در واقع گوگل آنالیتیکس یک ابزار ضروری در جعبه ابزار سئوی هر بازاریاب محسوب می شود. چرا که این ابزار می تواند اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد عملکرد وب سایت و داده های بازدیدکنندگان سایت به شما ارائه دهد.
جدا از سئو، گوگل آنالیتیکس معمولاً برای بهبود کمپین های بازاریابی نیز استفاده می شود. چرا که این ابزار قادر است تجزیه و تحلیل های رفتاری مختلف مشتری را به تصویر بکشد. با این حال، گوگل آنالیتیکس زمانی که با ابزارهای دیگر ترکیب شود بهترین نتایج را به شما خواهد داد. با توجه به شرکت هایی که مورد بررسی قرار دادیم، سئوکاران از حداقل 2 ابزار اضافی به همراه GA برای اندازه گیری عملکرد سئو استفاده می کنند.

چگونه گوگل آنالیتیکس می تواند به بهبود سئو کمک کند؟

ببینید؛ روش کار گوگل آنالیتیکس بسیار منحصر به فرد است. این ابزار دقیقا حاصل همان موتورهای جستجویی است که کاربر برای سرچ خود از آن ها استفاده می کند. در واقع کاربر قبل از اینکه سایت شما را باز کند، از این موتور جستجو برای کار خودش استفاده می کرده. همین موضوع و ارتباط خاصی که بین این دو مورد وجود دارد، باعث می شود که اطلاعات ارائه شده توسط گوگل آنالیتیکس به نسبت ابزارهای دیگر، کامل تر، جامع تر و یونیک تر باشد.
قابلیت های گوگل آنالیتیکس برای کمک به بهبود سئوی سایت های مختلف بسیار زیاد است. از جمله مهم ترین این قابلیت ها می توان به قابلیت ردیابی عملکرد وب ‌سایت، گرد آوری داده ‌های مختلف از بازدیدکنندگان سایت، ارزیابی درصد موفقیت استراتژی بازاریابی مجموعه ، نظارت کامل بر مسیر اجرا و پیاده سازی اهداف، شناسایی و بررسی الگوهای کاربردی برای تعامل با کاربر و دست یابی به مخاطبان و کاربران هدف و کسب اطلاعات جغرافیایی و جمعیتی از کاربران اشاره نمود. در واقع شما با کمک همین اطلاعات به راحتی می توانید تشخیص دهید که کجای کار و استراتژی شما می لنگد و در صدد بر طرف نمودن آن اقدام کنید. کما اینکه شما می توانید استراتژی های بازاریابی جدیدتری نیز بر حسب همین اطلاعات منحصر به فرد

 

طراحی کنید و بر مراحل اجرای آن تسلط داشته باشید.
به عنوان مثال، داده های گوگل آنالیتیکس به شما نشان می دهند که نرخ پرش شما بالاست. این داده به شما هشدار می دهد که باید محتواهای جذاب تری تولید کنید تا بتوانید نرخ پرش خود را کاهش دهید.

زمان تحلیل و بررسی داده های گوگل آنالیتیکس

 

تجزیه و تحلیل داده های گوگل آنالیتیکس

بسیاری از سئوکاران ترجیح می دهند این تحلیل و بررسی را هر هفته یک بار انجام دهند. اما خیلی ها هم به صورت هر روزه این گزارشات را بررسی می کنند. بنابراین تصمیم نهایی با شماست. اما موضوع واضح اینجاست که بررسی دقیق این گزارشات آن هم با فاصله زمانی کم تر، می توان تسلط شما را بر پروسه ی اجرای اهداف استراتژی بیشتر نماید.

نکات تخصصی و کاربردی برای بهبود عملکرد سئو به کمک گوگل آنالیتیکس

خوب؛ حالا که به یک سری تعریف و تحلیل های ابتدایی از گوگل آنالیتیکس دسترسی پیدا کردیم. اکنون نوبت این است که ببینیم بهترین روش ها برای بررسی عملکرد سئو با کمک گوگل آنالیتیکس کدام ها هستند :

  1. همگام سازی حساب کنسول جستجو برای دسترسی به داده های SEO بیشتر.
  2. ایجاد و تعریف هدف های مرتبط با سئو
  3. استفاده از فیلترهای مناسب برای دریافت گزارش سئو به صورت دقیق.
  4. اقدام برای بهبود سئو در صفحاتی که نرخ تبدیل بالایی دارند.
  5. استفاده و کمک گرفتن از گزارشات بررسی محتواها
  6. حاشیه نویسی با هدف به روز رسانی محتوا
  7. استفاده از گزارش قیف چندکانالی
  8. جستجو و یافتن سایت های ارجاع
  9. مدیریت هزینه های مربوط به PPC
  10. بررسی شمایل وبسایت از دید گوگل
  11. اقدام برای ایجاد داشبوردهای سفارشی
  12. تنظیم نمودن هشدارها
  13. از هر فرصتی برای بالا بردن ترافیک سایت استفاده کنید.
  14. کلمات کلیدی جدید را با ردیابی جستجوی داخلی سایت، شناسایی نمایید.
  15. حواستان به زمان بارگذاری کند صفحات باشد.

همگام سازی حساب کنسول جستجو برای دسترسی به داده های SEO بیشتر

بررسی ها نشان می دهد که شما برای کسب اطلاعات ارگانیک تر و یونیک تر، بهتر است که حساب GA خود را به سرچ کنسول گوگل خود متصل نمایید. در واقع در این شرایط شما به جای تمرکز بر روی یک ابزار، به کمک این دو ابزار، اطلاعات مرتبط تر و مهم تری را دریافت خواهید کرد.

به طور کلی خاطرتان باشد که اگر به تنهایی از Google Analytics استفاده می کنید، هرگز نمی توانید به درک درستی از اطلاعات مربوط به عملکرد وب سایت تان دسترسی پیدا کنید. به بیانی ساده تر شما با اتصال GA و GSC به یکدیگر، می توانید فرصت های بهتری برای بهبود سئو، پیدا کردن کلمات کلیدی هدف و بالا بردن رتبه بندی سایت پیدا کنید.

براندون هاوارد، معتقد است که یکی از محدودیت های جدی Google Analytics این است که برای درک بهتر عملکرد سئو، بخش کلمات کلیدی، آن طور که باید کامل و جامع و راهنما کننده نیست. از این روی شما بعد از اتصال و همگام سازی GA و GSC، بهتر است که به آدرس زیر در Google Analytics بروید.

Acquisition > Search Console > Landing Pages

با رفتن به این بخش شما متوجه می شوید که کاربر مستقیما از گوگل به کدام بخش سایت شما هدایت می شود و فرود می آید. در واقع این مسیر به شما نشان می دهد که اکثر کاربران چگونه و با چه کلمه کلیدی شما را پیدا می کنند. همین پروسه می تواند به شما ایده درستی برای انتخاب کلمه کلیدی کانونی وبسایت تان ارائه دهد. در نهایت نظر سئوکاران حرفه ای این است که در تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده طی این پروسه، نگاه ویژه ای به halo traffic نیز داشته باشید.

ایجاد و تعریف هدف های مرتبط با سئو

کارشناسان سئو بر این اعتقادند که قبل از هر چیزی و اصلا قبل از تعیین استراتژی سئو، ابتدا یک هدف مرتبط با سئو برای Google Analytics تعریف نمایید. البته که به غیر از تعریف اهداف برای GA، نیاز است که شما یک صفحه تبدیل نیز ایجاد کنید. چرا که در این صورت قادر خواهید بود که تلاش های خود را پیگیری نمایید. البته یادتان باشد که گاهی اوقات، این صفحات تبدیل را صفحات تایید نیز می نامند.

به اعتقاد کریس شیهی، یکی از کارمندان مجموعه ی برند سازی Sidewalk، برای هر صفحه تبدیل باید URL خاصی تعریف شود. این URL باید شامل متا تگ NOINDEX نیز باشد. بنابراین نمی تواند به صورت ارگانیک نمایش داده شود. با این تفاسیر برای تعیین اهداف کمپین های سئو، صرفاً تمرکز بر ردیابی ترافیک ارگانیک کفایت نمی کند. به جای این آیتم، شما حتما باید به بررسی بازدیدکنندگان ارگانیک وبسایت و کیفیت آن ها، بپردازید.

جاناتان آفری معتقد است که برای این کار، برای سرنخ ‌های به دست آمده از SEO ارگانیک، هدف تعیین کنید. البته پروسه ی تعیین هدف و به اجرا درآوردن این استراتژی، کار بسیار پیچیده ای است. اما اگر به دنبال مسیر ساده تری می گردید، ردیابی هدف Databox می تواند گزینه ی خیلی خوبی برای شما باشد.

استفاده از فیلترهای مناسب برای دریافت گزارش دقیق سئو

گزارش گوگل آنالیتیکس

ببینید؛ برای اینکه شما بتوانید یک گزارش دقیق برای بهبود سئو از Google Analytics دریافت کنید، نیاز دارید که از فیلترهای مناسبی با هدف حذف ترافیک های هرز و اضافی، کمک بگیرید. Vic Spall به شما یادآوری می کند که باید حواستان را برای دو نوع ترافیک هرز و اضافی کاملا جمع کنید؛ یکی خزنده ها یا همان ارجاع دهنده های تقلبی و دیگری ghost spam یا همان اسپم روح. البته اسپال به شما راه های دور زدن و نادیده گرفتن این ترافیک های جعلی را نیز آموزش داده است. برای این کار قبل از هر چیزی مهم است که اصلا به داده های ارگانیک خود دست نزنید. بنابراین یک پروفایل و یا نمایه جدید در Google Analytics ایجاد نمایید.

نکته مهم : دقت کنید که نمایه و پروفایل جدید، تنها از همان روزی که ایجاد شده می تواند از ورود ترافیک های اضافی و هرز جلوگیری کند. در واقع این نمایه قادر نیست که ترافیک های هرز قبلی را از بین ببرد. پس برای از بین بردن ترافیک های هرز قبلی باید چه کار کنیم؟

برای این کار باید از آپشن هایی خود GA استفاده کنید. در واقع یک داشبورد اختصاصی برای ترافیک های ارگانیک تعبیه نمایید.

البته شما می توانید برای حذف ترافیک های اضافی و هرز، از کد های regex نیز استفاده کنید. این کدها قادر هستند که گزارش دقیقی از دامنه‌ های هرزی که از  TLD‌های متفاوت استفاده کرده اند، به شما ارائه دهند.

 بهبود سئو در صفحات با نرخ تبدیل بالا

برای بهبود عملکرد سئوی سایت، نیاز است که شما ابتدا گزارشی از وضعیت و رتبه صفحات مختلف سایت تان دریافت کنید. چرا که با کمک این گزارش شما می توانید بررسی کنید که کدام صفحات نرخ تبدیل بالایی دارند و سپس بر روی بهبود سئوی همان صفحه تلاش بیشتری کنید. حال این تلاش می تواند تولید محتوای جذاب تر و بهتر باشد یا اضافه کردن یک CTA به بخش انتهایی مقاله!

البته دقت کنید که برخی از صفحات در رتبه بندی گوگل از جایگاه خوبی برخوردار هستند اما ارزش تجاری خاصی ندارند. مثلا درست است که رتبه بندی یک صفحه از وبسایت خوب است اما شما باید اطمینان حاصل کنید که این صفحه در جایگاه قدرت خود، پابرجاست. بنابراین حتما ابتدا از موقعیت قوی و استمرار این موقعیت برای صفحه ی خود اطمینان حاصل کنید و سپس برای بهبود سئوی آن اقدام نمایید. اما یک سوال مطرح می شود و آن هم این است که برای دریافت گزارشات درست از عملکرد و موقعیت هر صفحه، باید از کدام قسمت اقدام کنیم؟

از این آدرس :      Behavior > Top Landing Pages > Filter by Organic

استفاده و کمک گرفتن از گزارشات بررسی محتواها

گزارشات حفاری محتوایی که از جانب Google Analytics دریافت می کنید، می توانند مرجع بسیار مناسبی برای ردیابی و مقایسه ی عملکرد پرطرفدارترین و محبوب ترین بخش های وبسایت تان باشد. در واقع شما با کمک این گزارشات می توانید متوجه شوید که بازدید های یک صفحه با URL خاص، نرخ خروج، نرخ پرش و میانگین زمان صرف شده در هر صفحه چقدر و چگونه هستند. علاوه بر این موارد شما می توانید بررسی کنید که آیا محتوای تکراری در وبسایت شما وجود دارد یا خیر و همچنین کدام صفحات در چه جایگاهی، چه عملکردی دارند!

به محض اینکه شما با کمک گزارشات حفاری محتوای Google Analytics متوجه شدید که کدام صفحه عملکرد بهتری دارد و بازدید بیشتری می خورد، می توانید با کمک سوالات متداول، CTA و هزار یک گزینه ی دیگر، آن صفحه را تقویت کنید تا تاثیر بهتری بر روی سئوی کلی سایت بگذارد.

تنها محدودیتی که برای گزارش Content Drilldown تعریف می شود، این است که شما باید برای مقایسه عملکرد صفحات مختلف، ابتدا چندین زیر مجموعه متفاوت را بررسی نمایید. البته الگوی داشبورد رایگان Google Analytics Content Drilldown،  گزینه ی خوبی برای ساده سازی این فرآیند تعریف می شود.

برای ساده‌سازی این فرآیند و ردیابی محبوب‌ترین صفحات وب خود در یک صفحه، می‌توانید از این استفاده کنید.

حاشیه نویسی با هدف به روز رسانی محتوا

تمامی بازاریابان و سئوکارها، معتقد هستند که هر سه الی شش ماه یک بار باید کار هرس سایت و بازسازی برخی قسمت ها انجام گیرد. این کار با هدف بهبود عملکرد سئو و دریافت نتایج بهتر صورت می گیرد. خاطرتان باشد که برای بهبود کیفیت عملکرد سئو با کمک بروز رسانی محتوا، شما به هفته ها و بلکه هم ماه ها زمان نیاز دارید. با این تفاسیر باز هم بعد از این مدت اگر بروز رسانی های شما شروع به نتیجه دهی کنند، تجزیه و تحلیل مسیر پیشرفت و شناسایی عوامل آن، بدون مستند سازی و دیتاهای درست، بسیار دشوار خواهد بود. اینجاست که حاشیه نویسی Google Analytics می تواند کمک خیلی زیادی برای شما باشد.

البته نیاز است که شما از قابلیت حاشیه نویسی در GA یک تاریخ مشخص استفاده کنید. در این صورت می توانید درک درست تری از مسیر پیشرفت استراتژی خود داشته باشید.

استفاده از گزارش قیف چندکانالی

گزارش قیف چند کانالی دقیقا همان چیزی است که می تواند گزارش بسیار دقیقی از روش های ارتباطی کانال های تبلیغاتی که شما برای وب سایت تان استفاده کرده اید، به شما ارائه دهد. برای درک بهتر ماجرا، کاربری را تصور کنید که نام برند و وبسایت شما را در گوگل سرچ می کند و وارد سایت می شود؛ خرید می کند و تمام!

اما این کاربر چگونه با برند شما آشنا شده است؟ ممکن است این اتفاق رخ داده باشد که او در هنگام جستجوی یک محصول مرتبط با صنعت شما، با برند و کار شما آشنا شده باشد و بعد آن را سرچ کرده و خرید کرده است. کاری که گزارش قیف چند کانالی انجام می دهد دقیقا همین است. این ابزار به شما نشان می دهد که ارجاعات و تبلیغ های قبلی، چه تاثیری بر روی نرخ تبدیل و فروش مجموعه شما داشته اند. به عبارتی ساده تر، شما می توانید دریابید که کدام تبلیغ و ارجاع غیر مستقیم، مسیر نرخ تبدیل را برای کاربران، هموارتر می کند.

بنابراین به خاطر داشته باشید که به قول Liubou Zubarevich، تمامی کاربران ارگانیک ما، واقعا ارگانیک نیستند. در واقع مهم است که یک کاربر چگونه و از کدام مسیر وارد وبسایت شما شده و اینجاست که استفاده از قیف چند کانالی، یک امر واجب و بدیهی تعبیر می شود.

جستجو و یافتن سایت های ارجاع

زمانی که ترافیک کاربران از طرف یک سایت به سمت سایت شما هدایت می شود، ارجاع گوگل آنالیتیکس فعال می گردد. در واقع شما با کمک این ابزار می توانید سایت ها و لینک های کمک کننده ی خارج از محدوده ی وبسایت تان را شناسایی کنید و بر روی اعتبار و کیفیت آن ها بیشتر کار کنید. این امر با کمک داده ‌های ارجاع Google Analytics به راحتی امکان پذیر است.

شما با کمک این معیار می توانید بررسی کنید که آیا استراتژی خارج از صفحه ای که تدبیر کرده اید درست کار می کند یا خیر. دانستن این موضوع می تواند کمک زیادی به بهبود عملکرد سئوی شما کند.

مدیریت هزینه های مربوط به PPC

پرداخت به ازای هر کلیک

یکی از محبوب ترین خدماتی که از جانب گوگل ارائه می شود، روش تبلیغاتی پرداخت به ازای هر کلیک یا همان PPC می باشد. روش کار این استراتژی بازاریابی به این صورت است که افراد به ازای هر کلیک بر روی یک سری کلمات کلیدی خاص تعیین شده، باید هزینه پرداخت کنند. این کلمات کلیدی خاص در واقع همان کلمات احتمالی هستند که کاربران برای پیدا کردن چیزی روی آن ها کلیک کرده و یا آن را سرچ می کنند.

حقیقت این است که کسب و کارها طی سرمایه گذاری بر PPC، می توانند به موقعیت خوبی از لحاظ رتبه بندی گوگل دسترسی پیدا کنند. پس این روش نتیجه بخش خواهد بود. اما برای اجرای درست PPC، شما ابتدا باید حساب Analytics خودتان را به Adwords وصل کنید.

برای این کار به Product Linking > Google Ads Linking رجوع کنید. البته مطمئن شوید که از حقوق مدیریت برای وبسایت مورد نظرتان در گوگل آنالیتیکس برخوردار هستید.

حالا حساب Google Analytics خودتان را باز کنید و به Admin > AdWords Linking مراجعه نمایید. حالا بر روی حساب Adwords مورد نظرتان کلیک کنید و در نهایت کلمه تایید را بفشارید.

بررسی شمایل وبسایت از دید گوگل

ببینید، برای گوگل خیلی مهم است که دسته بندی و یا شمایل کلی وبسایت شما چگونه است. به هر حال وبسایتی که در صفحات اول موتورهای جستجوی گوگل نمایش داده می شود باید از اعتبار و طراحی مناسبی برخوردار باشد. خوب پس شما باید بررسی کنید که گوگل وب سایت شما را چگونه می بیند. برای این کار قطعا Google Analytics گزینه ی بسیار پرکاربردی خواهد بود.

شما می توانید با کمک Google Analytics، بررسی کنید که علاقمندی کاربران و بازدید کنندگان شما برای یک سایت و چینش محتواها چگونه است. سپس بر طبق همین علاقه مندی ها و گزارشاتی که از Google Analytics دریافت می کنید می توانید یک نمای مورد تایید از وب سایت تان ارائه دهید.

به Audience > Interests > Overview در Google Analytics بروید. این بخش می تواند دسته بندی هایی را که مناسب وب سایت شما است را برای تان لیست کند. در نتیجه شما می‌توانید از این دسته ‌بندی ها ایده بگیرید و سایت خود را بر طبق همین ایده ها، پیاده سازی نمایید. در این صورت می توانید نتیجه ی مطلوب را حاصل کنید.

اقدام برای ایجاد داشبوردهای سفارشی

یکی دیگر از راه هایی که شما می توانید برای بهبود سئو در گوگل آنالیتیکس انجام دهید، ایجاد داشبوردهای سفارشی است. شما باید این کار را برای معیارهای خاصی انجام دهید که تمرکزتان بر روی آنهاست. داشبوردهای سفارشی در گوگل آنالیتیکس می توانند یکی از موثرترین ابزارها در بهبود سئوی سایت تعریف شوند.

در واقع آن ها به شما کمک می کنند تا بر روی بخش خاصی از وب‌ سایت تان تمرکز کنید. حالا شما می توانید معیارهای درست را انتخاب کنید. انتخاب این معیارها می تواند در نمایش محبوب ترین محتواها و میزان ترافیک ارگانیک به شما کمک کند.

 تنظیم نمودن هشدارها

حقیقت این است که استفاده از سرویس هشدار سفارشی، آنقدرها رایج نیست. ولی لازم است بدانید که شما با کمک این ابزار در Google Analytics می تواند درک بهتری از روند بهبود سئو در سایت داشته باشید. شما با کمک این سرویس می توانید بدون اینکه اصلا رابط اصلی گوگل آنالیتیکس را باز کنید، بر روی تمامی دیتاها و داده های خود تسلط داشته باشید. همچنین با فعال کردن این سرویس، کوچک ترین تغییرات نیز برای شما ایمیل خواهد شد.

نیک مینارد به شما پیشنهاد می کند که این سرویس را برای یک سری پارامترهای خاص و مد نظر خودتان فعال کنید. مثلا این طور تنظیم کنید که وقتی نرخ پرش شما 3 درصد کاهش پیدا می کند و یا ترافیک ارگانیک شما 2 درصد افزایش پیدا می کند، این هشدار سفارشی فعال شود.

از هر فرصتی برای بالا بردن ترافیک سایت استفاده کنید

بالابردن ترافیک سایت

یکی از موثرترین راه ها برای جلوگیری از قدیمی شدن محتواها، به روزرسانی و بازنشر کردن آن هاست. برای اینکه متوجه شوید کدام صفحات نیاز به به روزرسانی دارند، کافیست از آدرس زیر پیروی کنید :

Acquisition > Search Console > Landing Pages

خوب حالا نیاز است که یک محدوده ی زمانی خاص تعیین کنید. شما دنبال صفحاتی هستید که نیاز به بازنشر دارند. بنابراین محدوده های زمانی شش ماهه تا هشت ماهه، گزینه ی خوبی خواهند بود. حالا باید جدولی که ارائه شده را بررسی کنید و ببینید که کدام صفحه نیاز به بررسی داده دارد.

اکنون نوبت یافتن الگوهایی است که می توانند در ایجاد یک ترافیک ارگانیک به شما کمک کنند. حالا محتوا را بررسی کنید. آیا هنوز به روز است؟ یا مثلا مشکلی ایجاد شده که مانع از ورود کاربران به این صفحه شده است؟

در مرحله ی بعدی شما باید بررسی کنید که در حجم جستجوی کاوشگران ناوبری، نوسانی وجود دارد؟ آیا این نوسان می تواند باعث کاهش ترافیک ارگانیک آن هم در ابعاد گسترده شده باشد؟

اگر هیچ کدام از این دو روش نتیجه نداد، باید راه های دیگر را امتحان کنید. مثلا بررسی کنید که آیا مشکلات جغرافیایی و محلی سازی در صورت هدف گذاری کشورهای خاص، وجود دارد یا خیر!

کلمات کلیدی جدید را با ردیابی جستجوی داخلی سایت، شناسایی نمایید

استفاده از موتورهای جستجوی داخلی عموما از جانب کاربرانی تعریف می شود که به دنبال محصول، برند و یا محتوای خاصی صرفا در سایت شما هستند. حالا نکته ی جالب توجه اینجاست که گوگل آنالیتیکس، قادر است حتی جستجوهای داخلی را نیز ردیابی کند. این موضوعی است که هر بازاریابی آن را نمیداند.

ببینید شما باید یک رتبه بندی جستجوی داخلی تعریف کنید. شما می توانید بررسی کنید که برای کدام کلمات کلیدی، محتوای مرتبط دارید و اصلا کاربران کدام کلمات کلیدی را در سایت شما سرچ کرده اند و نتیجه ی مطلوبی دریافت نکرده و سایت را ترک کرده اند. شما حتی می توانید با Google Analytics تشخیص دهید که تعداد این کاربان چند نفر بوده و سپس بر طبق این گزارشات فرصت های جدید برای کلمات کلیدی مورد نظر با صفحات لندینگ جدید ایجاد نمایید.

 حواستان به زمان بارگذاری کند صفحات باشد

یکی از مهم ترین عواملی که تاثیر مستقیم بر روی رتبه بندی و کیفیت عملکرد سئوی شما دارد، زمان بارگذاری صفحه است. این آیتم به تنهایی قادر است که یک تجربه ی کاربری خوب و یا بد برای بازدیدکننده سایت شما ایجاد کند. خیلی از سئوکاران اهمیت این موضوع را نادیده می گیرند اما وقتی شما هزینه ی زیادی را صرف رتبه ‌بندی کلمات کلیدی و سئو می کنید، نباید اجازه دهید که این آیتم بتواند کیفیت کار شما را پایین بیاورد. برای تسلط بر این پروسه، به مسیر Behavior > Site Speed Report در Google Analytics بروید.

در اینجا، شما می‌توانید گزارش دقیق دال بر زمان بارگذاری صفحه و سرعت اجرای تعاملات مورد نظر کاربر را دریافت کنید. اگر متوجه مشکلی در سرعت و زمان بارگذاری صفحات شدید حتما این موضوع را با توسعه دهندگان وب خود در میان بگذارید. آن ها به راحتی می توانند این مشکل را حل کنند.

شما حتی می توانید برای درک بهتر مسائل مربوط به سرعت سایت از Analytics Site Speed Overview Dashboard اقدام کنید. این داشبورد کاملا رایگان است. نرخ پرش، میانگین زمان بارگذاری صفحات و میانگین زمان بارگذاری صفحه برای هر دستگاه ، معیارهای کلیدی هستند که با کمک این داشبورد، در اختیار شما قرار میگیرند.

بررسی 7 معیار سئو برای ردیابی عملکرد جستجوی ارگانیک

معیارهای جستجوی ارگانیک بسیار زیادی از جانب Google Analytics به کاربران ارائه شده است. اما یادتان باشد که شما برای بهبود نرخ تبدیل نیاز به انتخاب معیارهای درست دارید. در ادامه ما به 7 معیار مهم سئو گوگل آنالیتیکس می پردازیم. شما عزیزان می توانید با کمک این هفت معیار مهم، عملکرد بهتری داشته باشید. این هفت مورد به شرح زیر هستند :

  • نرخ پرش
  • زمان اقامت
  • زمان در صفحه
  • سرعت سایت
  • ترافیک از دستگاه های تلفن همراه
  • بازگشت سرمایه (ROI)
  • نرخ تبدیل ارگانیک

چگونه موفقیت سئو را گزارش کنیم؟

ببینید؛ رویکرد اکثر سئوکاران در زمان ارائه گزارشی از موفقیت سئو، بسیار خشک و کسل کننده است. در واقع آن ها با ارائه یک سری اطلاعات و اعداد مبهم و پیچیده، اکثر سهامداران را گیج و خسته می کنند. موارد زیر، سه مورد مهمی هستند که در هنگام ارائه گزارش موفقیت سئو به سهامداران باید رعایت نمایید :

  • درج مهم ترین kpi ها : ببینید همه ی سهامداران درک درست و فنی از مفهوم و ماهیت kpi ها ندارند. بنابراین گزارش عملکرد تمامی این موارد، تنها آن ها را خسته و جلسه ارائه گزارش را کسل کننده و غیر قابل فهم می کند. پس باید چه کار کنیم؟ kpi های مهم را گردآوری کنیم. چگونه تشخیص دهیم که کدام kpi مهم است؟ ببینید حقیقت این است که اکثر مدیران و سهامداران علاقه دارند تا اطلاعاتی درباره ی اعداد و ارقام و شرایط نرخ بازگشت سرمایه، نرخ تبدیل و سهم بازار ارگانیک دریافت نمایند. از این روی، بهتر است شما نیز گزارش را بر طبق سلیقه و خواست مخاطب، شخصی سازی کنید.
  • Kpi ها را قابل فهم ارائه دهید : ببینید؛ قرار نیست که ما یک گزارش زیبا و دلنشین به مخاطب خود ارائه دهیم. مخاطب ما آنجاست تا متوجه شود که موقعیت مالی و سئوی کسب و کارش در چه مرحله ای است. پس ما نیز باید در قابل فهم ترین حالت ممکن، این گزارشات را ارائه دهیم.
  • داده ها را در قالب داستان به مخاطب ارائه دهید: ارائه یک سری اعداد و ارقام خشک، نمی تواند هیچ نتیجه ی مطلوبی را به همراه داشته باشد. اما ارائه داده ها در قالب یک داستان درست از عملکرد سئو، صد در صد قابل درک تر و مورد توجه تر خواهد بود.

قالب های آماده داشبورد گوگل آنالیتیکس

ارائه ی نمونه ها و قالب های داشبورد آماده گوگل آنالیتیکس

اگر تا به امروز در گوگل آنالیتیکس، داشبوردی ساخته اید، حتما می دانید که این کار چقدر کسل کننده و حوصله سربر است. ما در ادامه این بخش چند الگوی داشبورد به صورت آماده و رایگان در اختیار شما قرار می دهیم تا بتوانید از آن برای ساخت داشبورد خود ایده بگیرید:

  • داشبورد سئو صفحه فرود گوگل آنالیتیکس
  • داشبورد سئو رشد ترافیک گوگل آنالیتیکس
  • داشبورد تجزیه و تحلیل محتوای Google Analytics
  • داشبورد جذب گوگل آنالیتیکس
  • داشبورد سئوی عملکرد وب سایت گوگل آنالیتیکس
  • داشبورد کیفیت ترافیک گوگل آنالیتیکس موبایل در مقابل دسکتاپ
  • Translation is too long to be saved

داشبورد سئو صفحه فرود گوگل آنالیتیکس

شما می توانید برای بررسی عملکرد سئو در درون صفحه خود و آگاهی از این موضوع که کدام صفحات حاوی کلیک ‌ها، ترافیک، جلسات و غیره بیشتر هستند، از داشبورد سئو صفحه فرود در Google Analytics استفاده نمایید.

داشبورد سئوی رشد ترافیک گوگل آنالیتیکس

این داشبورد به شما کمک می کند تا بتوانید به درک عمیق تر و بهتری از ماهیت ترافیک وب سایت خود دست یابید. شما می توانید از داشبورد سئوی رشد ترافیک گوگل آنالیتیکس برای شناسایی دقیق کانال های رسانه های اجتماعی، منابع و ارجاع دهندگان استفاده کنید. علاوه بر این کیفیت ترافیک تلفن همراه، نرخ پرش و جلسات بر حسب مکان های جغرافیایی نیز با کمک این این داشبورد قابل نظارت می باشند.

داشبورد تجزیه و تحلیل محتوای Google Analytics

این داشبورد با ردیابی و برآورد اطلاعاتی مانند تعداد کلیک ‌ها، تعداد و ماهیت کاربران، کانال و بررسی دستگاه‌ های مختلف، قادر است که به صورت کاملا رایگان، عملکرد سئوی شما را تجزیه و تحلیل نماید. در واقع شما می توانید با کمک این داشبورد به سرعت تشخیص دهید که کدام قسمت از استراتژی شما مشکل دارد. سپس در صدد بر طرف کردن آن برآیید.

داشبورد جذب گوگل آنالیتیکس

شما عزیزان برای اینکه به راحتی تشخیص دهید که کدام کانال و یا صفحه ترافیک بیشتری به سمت سایت شما روانه می کند، می توانید از داشبورد Google Analytics Acquisition استفاده نمایید.

داشبورد سئوی عملکرد وب سایت گوگل آنالیتیکس

یکی از بهترین راه هایی که شما می توانید از آن برای نظارت بر موارد مختلفی مانند رفتار مخاطبان، مشخص کردن صفحات پربازدید وب سایت و منابع ترافیک و غیره از آن استفاده کنید، داشبورد سئو عملکرد وب سایت گوگل آنالیتیکس شما است.

داشبورد کیفیت ترافیک گوگل آنالیتیکس موبایل در مقابل دسکتاپ

اگر قصد دارید بدانید که نمایش وبسایت شما در دستگاه های مختلف چگونه است و یا اصلا چه ایراداتی دارد؛ استفاده از این داشبورد یکی از بهترین کارهاست. در واقع داشبورد کیفیت ترافیک گوگل آنالیتیکس موبایل در مقابل دسکتاپ، به شما این امتیاز را می دهد که بر تمامی جنبه های نمایشی وب سایت تان در دستگاه های مختلف و موقعیت های جغرافیایی متفاوت، تسلط کافی داشته باشید. کما اینکه شما می توانید با کمک این داشبورد، تمامی مشکلات احتمالی را به سرعت هر چه تمام تر برطرف نمایید.

سخن آخر

در این مقاله ما تلاش کردیم تا به همه ی ابعاد، قابلیت ها، مزیت ها و محدودیت های گوگل آنالیتیکس بپردازیم. این ابزار یکی از قدرتمند ترین ابزارهایی است که شما با کمک آن می تواند استراتژی سئوی وب سایت خود را بهبود بخشید. کما اینکه شما می توانید با کمک Google Analytics، به راحتی متوجه ایرادات و محدودیت های مسیر و استراتژی خود شوید و در صدد برطرف نمودن آن برآیید.

به خاطر داشته باشید که علاوه بر Google Analytics، ابزارهای دیگری نیز وجود دارند که گزارشات دقیق تر، جامع تر و قابل فهم تری را در اختیار شما می گذارند. اما باز هم انتخاب نهایی با شماست. امیدواریم که این مقاله توانسته باشد به تمامی سوالات شما درباره ی این ابزار قدرتمند گوگل پاسخ دهد.

آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
http://afra-agency.com

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها استفاده می کنیم تا بهترین تجربه را به شما ارائه دهیم. قوانین و مقررات