preloader
بازگشت

مقایسه ی سئو on page با سئو off page

ببینید؛ مهم ترین تفاوت بین سئو on page و سئو off page از صفحه این است که هر کدام از آنها دو مجموعه متفاوت از عوامل سئو را هدف خود قرار می دهند. به بیانی ساده تر، سئو on page بر عوامل سئو در یک صفحه تمرکز دارد. این در حالیست که تمرکز سئو off page از صفحه بر روی عوامل خارج از یک صفحه می باشد. با توجه به این توضیحات؛ این سوال مطرح می شود که حالا ما از کجا متوجه شویم که سایت ما به کدام یک از این دو نوع سئو بیشتر نیاز دارد؟

برای پاسخ به این سوال، شما باید ابتدا تعاریف درستی از سئو on page و سئو off page داشته باشید.

سئو on page چیست؟

به عمل بهینه سازی صفحات وب برای دریافت رتبه بالاتر در موتورهای جستجو، سئو on page و یا سئوی سایت گفته می شود. سئو on page شامل پروسه ی بهینه سازی برای محتوای قابل مشاهده و کد منبع HTML می شود.

  • مثال تاکتیکی برای سئو on page: پیدا کردن موضوعات فرعی مرتبط

ببینید؛ اگر وبسایت شما هنوز هم نتوانسته در لیست ده رتبه ی اول گوگل قرار بگیرد، به احتمال زیاد مشکل از اطلاعاتی است که داخل وبسایت شما قرار دارد. چطور؟ بدین صورت که این اطلاعات درج شده در وبسایت شما، به احتمال خیلی قوی، به اندازه و گونه ای نیست که کاربران به دنبال آن ها هستند. اما برای اینکه متوجه شوید که آیا داستان واقعا از این قرار است؛ باید موضوعات تحت پوشش صفحات رتبه برتر را با موضوعات تحت پوشش وبسایت خودتان مقایسه کنید.

البته شما به راحتی می توانید این کار را با استفاده از ابزار Ahrefs Content Gap به صورت خودکار انجام دهید. این ابزار، کلمات کلیدی که صفحات دارای رتبه بالاتر از آن ها استفاده می کنند اما در سایت شما وجود ندارند را به شما نشان می دهد.

سئو on page

  1. مرحله اول: URL صفحاتی که می خواهید مقایسه کنید را وارد کنید و روی  “Show keywords” یا همان”نمایش کلمات کلیدی” ضربه بزنید.
  2. مرحله دوم: شما باید موضوعاتی را پیدا کنید که محتوای شما به آن ها نپرداخته است. مثلا در مثال ما، تعاریف وبلاگ نویسی مهمان و پست مهمان، موضوع مورد نظر می باشد.

سئو off page چیست؟

بر عکس سئو on page، به هرگونه تلاشی که خارج از یک وب سایت برای بهبود رتبه بندی موتورهای جستجو انجام می شود، سئو off page از صفحه می گویند.

  • مثال تاکتیکی : یافتن چشم انداز لینک سازی

یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی، بک لینک ها هستند. شما می توانید این لینک ها را هم به صورت ارگانیک به دست آورید و هم خودتان آن ها را بسازید. برای ساختن بک لینک ها، تاکتیک های لینک سازی زیادی وجود دارد. یکی از آنها جستجوی لینک در بین رقبای شماست تا بتوانید از همان وب سایت ها لینک دریافت کنید. البته باید بدانید که برای این کار به یک ابزار بررسی بک لینک نیاز دارید.

از آنجایی که لینک ‌های وب ‌سایت ‌های جدید بیشترین تأثیر را در رتبه‌ بندی سایت دارند، بهترین راه برای دیدن الگوهای پیوند، یافتن وب ‌سایت‌ هایی است که به رقبای شما لینک شده اند اما به شما لینک نمی‌دهند. شما می توانید این کار را به راحتی با ابزار Ahrefs’ Link Intersect انجام دهید. با هم ببینیم :

سئو off page چیست

  1. مرحله اول: URL هایی را که می خواهید مقایسه کنید را وارد کنید.

بررسی هدف از جستجو

  1. مرحله دوم: دامنه های موجود در نتایج را بررسی کنید. بر روی بک لینک هایی کلیک کنید که به صفحات رقبای شما لینک شده اند.

چرا سئو on page و سئو off page برای سایت ها مهم هستند؟

سئو on page چیستببینید؛ می توانیم این طور بیان کنیم که سئو on page و سئو off page از صفحه، اساسا دو روی یک سکه هستند. بنابراین سئو در حالت کلی زمانی موثرتر عمل می کند که با هر دو کار کند. چرا که گوگل برای رتبه بندی از تمامی عواملی که در صفحات سایت شما و خارج از آنها رخ می دهد، استفاده می کند. البته شما می توانید با توجه به نیازی که دارید، تمرکزتان را هر چند وقت یک بار بر روی تقویت یکی از این انواع بگذارید؛ اما دقت داشته باشید که این اتفاق نباید مدام رخ دهد.

چه عواملی بر سئو on page تاثیر می گذارد؟

در این بخش، برخی از مهم ‌ترین مواردی را که باید برای رتبه ‌بندی بالاتر در SERP (صفحه‌های نتایج موتور جستجو) و جذب کلیک‌ های بیشتر بر روی محتوای خود رعایت کنید، پوشش خواهیم داد.

توجه: ما میخواهیم در مورد عوامل رتبه بندی شناخته شده ای صحبت کنیم که می توانند دید SERP را افزایش دهند و در نتیجه بازدیدکنندگان بیشتری را برای سایت جذب کنند.

بررسی هدف از جستجو

در واقع منظور ما در این بخش این است که هدفی که پشت جستجو و سرچ کاربر قرار دارد، چیست؟ پاسخ این سوال یکی از قوی ترین عوامل تاثیرگذر بر رتبه بندی سئو می باشد. در واقع ما میخواهیم بدانیم که جستجوگران میخواهند چه چیزی را بدانند و سپس با توجه به درخواست شان، اطلاعات مفیدی را در وبسایت مان قرار دهیم. در نهایت هدف جستجو مسلماً مهمترین عامل برای تقویت سئو on page است. از این گذشته، ارائه اطلاعات مرتبط و مفید به جستجوگران، کاری است که موتورهای جستجو هر ثانیه باید انجام دهند.

بهینه سازی محتوای شما برای هدف جستجو تحت تاثیر سه عامل مهم انجام می شود :

  • نوع محتوا: نوع محتوای قالب چیست؟ آیا این یک پست وبلاگ، صفحه محصول، ویدیو یا چیز دیگری است؟
  • فرمت محتوا: فرمت محتوا چیست؟ رایج ترین فرمت ها، راهنماهای کارکرد، پست ‌های فهرست، بررسی، مقایسه و غیره هستند.
  • زاویه محتوا: نقطه عطف محتوا چیست؟ به عنوان مثال، “بهترین”، “ارزانترین” و “برای مبتدیان”.

خوب؛ زمانی که سه هدف جستجو را شناسایی کردید و پاسخ آن ها را یافتید؛ حالا دیگر باید ایده خوبی درباره نوع محتوایی که گوگل برای جستجو به کاربرانش توصیه می کند، داشته باشید.

کیفیت محتوا

ببینید عزیزان؛ درست است که هدف جستجو بسیار مهم است؛ اما استفاده از آن برای ایجاد «محتوای مفید و قانع‌ کننده» کافی نیست. بنابراین شما باید مراقب کیفیت محتوای خود نیز باشید. در ادامه درباره کیفیت مورد نظر گوگل برای محتواهای مختلف صحبت خواهیم کرد :

به نظر می رسد که استانداردهای گوگل برای تعیین کیفیت یک محتوا، همان استانداردی است که کاربران و جستجوگران به دنبال آن هستند. بنابراین نظر گوگل درباره ی فاکتورهای یک محتوای با کیفیت به شرح زیر است :

  • آسان برای خواندن
  • واضح و سازماندهی شده
  • تازه و به روز
  • منحصر به فرد
  • مطابق با دستورالعمل های الگوریام E-A-T ( تخصص (Expertise)، اقتدار(Authoritativeness) و اعتماد(Trustworthiness) )
  • متمرکز بر ارائه اطلاعات ضروری برای حل مشکل جستجوگر

در کنار این موارد، شما باید در عمل، محتوای بهتری را نسبت به رقبای خود ایجاد نمایید. در این صورت برگ برنده بهتری خواهید داشت.

URL ها

URL ها یک عامل کوچک و تاثیر گذار بر رتبه بندی هستند. آن ‌ها در رتبه‌بندی وب ‌سایت‌ها آنقدر ارزش کمی دارند که جان مولر از گوگل معتقد است که از نظر سئو بیش از حد ارزیابی می ‌شوند و مردم نباید زیاد نگران آن ‌ها باشند.

با این تفاسیر، دستورالعمل ‌های سئوی گوگل، آدرس ‌های اینترنتی یا همان لینک ها را به عنوان چیزی که حتما باید بهینه شوند؛ ذکر می ‌کنند. اما در نظر داشته باشید که این بهینه سازی شما باید برای کاربر انجام شود نه برای گوگل. چرا؟

به این دلیل که کاربر می تواند URL را هم در نوار آدرس و هم در SERP ها ببیند. بنابراین بر اساس این لینک ها کاربر متوجه می شود که باید روی کدام یک از نتایج لیست شده، کلیک کند و همچنین متوجه شود که در کجای وب سایت قرار دارد. بر طبق موارد ذکر شده، یک لینک معمولی عموما به صورت زیر است :

http://example.com/folder1/dir1/dir2/dir3/dir422447478/x2/14032015.html

همانطور که می بینید؛ وب سایت از HTTPS استفاده نکرده است. همچنین، URL دارای ساختاری بیش از حد پیچیده بوده و واقعاً نشان نمی‌دهد که صفحه درباره چه چیزیست. پس بیایید لینک بالا را بهینه سازی کنیم. بدین صورت :

https://example.com/seo/ranking-factors.html

توضیحات متا

توضیحات متا را نمی توان یک عامل رتبه بندی مهم معرفی کرد. اما جالب است بدانید که آنها در SERP ها (زیر عنوان صفحه) ظاهر می شوند، بنابراین می توانند بر نرخ کلیک (CTR) تأثیر بگذارند.

  • نمونه ای از توضیحات متا در Google SERP

احتمالا منطقی ترین توضیحات متا برای چنین محصولی قابل تشخیص است. همان طور که مشاهده می کنید، شرکت اپل فقط آنچه که در آخرین نسل از محصول خود تغییر داده است را در توضیحات متا برجسته می کند. از این رو، راه بهینه سازی توضیحات متا این است که فقط بر جستجوگر تمرکز کنید. در اینجا چند روش سئو on page مهم وجود دارد:

  • توضیحات را به اندازه کافی قانع کننده کنید تا بتواند کاربر را به کلیک کردن ترغیب کند. البته این توضیحات نباید توضیحات متای شما را طعمه کلیکی کند. چرا که در این صورت شهرت شما زیر سوال خواهد رفت.
  • توضیحات را بیشتر از 920 پیکسل نکنید (SERPSim را امتحان کنید)
  • سعی کنید که توضیحات را مرتبط با عنوان صفحه بنویسید (و بالعکس)
  • برای هر صفحه از توضیحات منحصر به فرد استفاده کنید.

لینک های خروجی

لینک های خروجی

لینک های خروجی، در واقع لینک هایی هستند که شما را به صفحه ای خارج از صفحه ی وبسایت تان هدایت می کنند. لینک های خروجی به احتمال زیاد نمی توانند یک سیگنال رتبه بندی باشند. بنابراین به امید رتبه بالاتر، پیوندهای خروجی را در محتوای خود نگه ندارید. در عوض کاری که درست است انجام دهید این است که از لینک های خروجی برای ذکر منابع خود استفاده کنید. این کار به ایجاد مشروعیت، شفافیت و دقت محتوای شما کمک می کند. به عبارت دیگر، با ذکر منابع خود، با دستورالعمل های کیفیت جستجوی E-A-T هماهنگ می شوید.

نشانه گذاری طرحواره

نشانه گذاری طرحواره مانند یک کد عمل می کند. این کدها به موتورهای جستجو کمک می کنند که مضمون محتوای شما را راحت تر درک کنند که این کار باعث می شود محتوا به راحتی در نتایج جستجو نشان داده شود. مثلا HubSpot از نشانه گذاری طرحواره برای نشان دادن سوالات متداول در SERP ها استفاده می کند. به طور کلی نمی توانیم بگوییم که نشانه گذاری طرحواره یک عامل رتبه بندی است، اما استفاده از آن می تواند به برجسته شدن محتوای شما در SERP ها کمک کند.

نشانه گذاری طرحواره تقریبا شبیه برنامه نویسی است، اما به منحنی یادگیری نزدیک نیست. در واقع اضافه کردن نشانه گذاری طرحواره به یک صفحه با پر کردن متا تگ قابل مقایسه است. برای کمک بیشتر؛ شما می توانید از ابزاری مانند پسوند Schema Builder استفاده کنید.

لینک های داخلی

لینک های داخلی یک عامل مهم و تاثیرگذار در رتبه بندی می باشند. گوگل از لینک های داخلی به روش های مختلفی استفاده می کند. برخی از مزیت های لینک های داخلی به صورت زیر هستند :

  • برای کشف صفحات جدید : پیوندهای داخلی یک مسیر خزیدن برای صفحات هدف فراهم می کنند.
  • برای انتقال ارزش پیوند بین صفحات خود : لینک داخلی می تواند صفحات دیگر شما را تقویت کند.
  • برای درک اینکه یک صفحه در مورد چیست: درک محتوای صفحات شما به گوگل کمک می کند تا آنها را رتبه بندی کند. به همین دلیل است که متن لینک داخلی نیز اهمیت دارد.
  • فراموش نکنیم که لینک ‌های داخلی به کاربران کمک می‌کنند تا محتوا را پیدا کنند و به وب ‌سایت شما هدایت شوند.

با توجه به دلایل بالا، نباید از لینک سازی داخلی غافل شوید. بهترین کار این است که هنگام ایجاد محتوای جدید، لینک های داخلی را اضافه کنید اما در کل به یاد داشته باشید که هیچ وقت برای افزودن لینک های داخلی به محتوای خود دیر نیست.

صفحه UX

ببینید؛ تجربه کاربری (UX) یک وب سایت می تواند برای افراد مختلف معانی متفاوتی داشته باشد. برای طراحان UX، این پروسه به معنای برداشت کلی از یک وب سایت است. اما در سئو، UX یک صفحه یا به ویژه یک وب سایت، به قابلیت های آن صفحه و یا سایت اشاره دارد. بنابراین UX در سئو اساساً به معنای برقراری یک رابط کاربری بدون حواس‌ پرتی و آسان می باشد. معمولاً تاثیرات UX باید در کل وب سایت اعمال شود، نه فقط صفحات وب. با این حال، اگر می‌خواهید صفحاتی را با طرح ‌بندی منحصربه ‌فردشان حفظ کنید، به خاطر داشته باشید که طراحی متفاوت به معنای تجربه متفاوت خواهد بود.

با توجه به توضیحات ارائه شده درباره ی UX؛ یک سری نکات مهم است که باید به آن ها دقت کنید :

  • از پنجره ‌های بازشونده مزاحم اجتناب کنید: این موارد شامل فرم ‌های ثبت ‌نام، فرم ‌های خروج و غیره می‌ شود. همین کار را برای بنرهایی که طرح‌ بندی را تغییر می‌ دهند نیز انجام دهید.
  • مطمئن شوید که صفحات مهم شما کند نیستند: باید برای Core Web Vitals بهینه سازی کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که طرح ‌بندی وب ‌سایت شما واضح، سازگار و قابل استفاده است: تمام تلاش خود را بکنید که ظرفیت شناختی کاربر را بیش از حد تحت فشار قرار ندهید. در واقع حوصله کاربر را سر نبرید.
  • وب سایت خود را برای دستگاه های تلفن همراه بهینه کنید: ترافیک وب سایت از دستگاه های تلفن همراه کمی بیش از 50 درصد است. علاوه بر این، گوگل نیز محتوا را بر اساس نسخه‌ های موبایلی وب‌سایت ‌ها ایندکس و رتبه ‌بندی می‌ کند. پس حواستان به این موضوع باشد.

خوب حالا یک سوال؛ آیا UX یک عامل رتبه بندی است؟

در پاسخ این سوال به نظر می رسد که عموما دو عامل Core Web Vitals و Mobile Friendness بر رتبه بندی تاثیر می گذارند. ببینید؛ هنگامی که صفحات دارای محتوای مشابه باشند، گوگل می تواند با استفاده از فاکتورهای قدمت صفحه، عمل رتبه دهی را انجام دهد. اما یادتان باشد تغییرات شدید رتبه بندی نخواهند شد. اما صفحاتی که برای موبایل یا صفحات کند، بهینه نشده اند همچنان می توانند رتبه بندی شوند.

چه عواملی بر سئو off page از صفحه تاثیر می گذارد؟

در این بخش نیز مانند سئو on page ، ما در مورد عواملی صحبت خواهیم کرد که به صورت مستقیم بر رتبه بندی سئو off page تأثیر می گذارند. البته در کنار این موارد به عواملی که تأثیر مستقیمی ندارند، اما می توانند دید بیشتر و کلیک های ارگانیک را برای شما به ارمغان بیاورند نیز خواهیم پرداخت.

بک لینک ها

می توانیم این طور بیان کنیم که بک لینک ها پایه و اساس رتبه بندی یک صفحه برای گوگل هستند. در واقع این پروسه رتبه بندی بر اساس یک فرمول ریاضی است که “ارزش یک صفحه” را با بررسی کمیت و کیفیت سایر صفحاتی که به صفحه مورد نظر لینک شده اند، برآورد می کند. در کنار هدف جستجو، بک لینک ها یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی تعریف می شوند.

به طور کلی، هرچه یک صفحه بک لینک بیشتری از وب سایت های منحصر به فرد داشته باشد، شانس بالاتری برای برتری از رقبای خود در SERP ها خواهد داشت. و همچنین، هرچه یک صفحه دارای بک لینک بیشتری باشد، میزان ترافیک جستجوی ارگانیک که در آن صفحه قرار می گیرد نیز بیشتر می شود:

اما همه بک لینک ها به طور یکسان بر رتبه شما تأثیر نمی گذارند. شما می توانید یک بک لینک را با این شش ویژگی قضاوت کنید:

  • اعتبار: اگر لینک ها را به عنوان رای در نظر بگیریم، صفحاتی که رای بیشتری دارند، رای قوی تری را به صفحات دیگر منتقل می کنند. در واقع هر رای می تواند اعتبار بیشتری به صفحات بدهد.
  • ارتباط: در اینجا عقیده گوگل این است: “اگر میبینید که درباره یک موضوع خاصی، لینک دهی زیادی به یک صفحه خاص در یک وبسایت از وبسایت های معروف انجام می شود؛ این بدان معناست که اطلاعات درج شده در آن صفحه از وبسایت، بسیار مفید و جامع می باشد. “
  • Anchor Text : این فاکتور نیز مانند لینک های داخلی، به گوگل کمک می کنند تا مضامین صفحه هدف را راحت تر درک کند.
  • Follow vs. nofollow: Nofollowیک قابلیت است. این قابلیت به گوگل اعلام می کند که اهداف رتبه ‌بندی خود را بر اساس هیچ لینکی قرار ندهد. قابلیتFollow مخالف این پروسه است. به طور کلی، لینک های ” Follow ” تأثیر بیشتری نسبت به لینک های Nofollow خواهند داشت. درواقع همه لینک به طور پیش ‌فرض Follow هستند، مگر اینکه به شکل دیگری مشخص شده باشند.
  • جاگذاری: لینک هایی که شانس بیشتری برای کلیک دارند، احتمالاً از اعتبار دامنه بیشتری برخوردار خواهند بود.
  • مقصد : ببینید؛ لینک ها می توانند رتبه صفحه خاصی را که به آن ها پیوند می دهند را افزایش دهند. در واقع شما می توانید مقداری از ارزش لینک را از طریق لینک داخلی به صفحات دیگر منتقل کنید.

مستندات NAP

ببینید؛ مستندات NAP در واقع همان نشانه های آنلاین کسب ‌و کار شما هستند. این مستندات شامل نام، آدرس و شماره تلفن کسب ‌و کار شما می شوند. مستندات NAP می توانند یک عامل رتبه‌ بندی نیز تعریف شوند که برای نتایج جستجوی ارگانیک محلی کاربرد دارند. با این حال، آنها ممکن است ترافیک زیادی را تحمل نکنند. مستندات NAP علاوه بر امکان کمک به رتبه بندی شما در SERP ها، به کاربران کمک می کنند تا کسب و کار محلی شما را پیدا کنند. در ادامه یک لیست مفصل از موارد کاربردی که می توانید آن ها را دنبال کنید، تعبیه شده است:

  • گردآورنده های بزرگ اطلاعات: به عنوان مثال، Foursquare اینجاست تا بسیاری از ارائه دهندگان داده های محلی، داده های خود را دریافت کنند.
  • به غول های بزرگ فعال در گوگل مواردی را ارسال کنید : نقشه های اپل، Yelp، Bing Places، فیس بوک و غیره همه غول های فعال در گوگل هستند. سعی کنید که این موارد را به سایر دایرکتوری های محبوب در منطقه و صنعت محلی خود ارسال کنید.
  • نقل قول های خود را ثابت نگه دارید : شما باید آنها را با دستورالعمل های گوگل هماهنگ کنید.

پروفایل بیزینس گوگل یا همان Google Business Profile (GBP)

ببینید اینکه اصلا پروفایل بیزینس گوگل می تواند یک عامل مهم در رتبه بندی سایت باشد، اصلا سوال درستی نیست. چرا؟ چون GBP در واقع یک شرط لازم برای برجسته شدن در نقشه گوگل می باشد. برای اثبات این موضوع؛ نقشه GBP نتیجه ی جستجو های شما را با توجه به موقعیت مکانی شما نشان می دهد و نتایج جستجویی که در زیر نقشه قرار دارند، نتایج ارگانیک محلی نامیده می شوند.

اما آیا GBP بر رتبه بندی نتایج موجود در زیر نقشه تأثیر می گذارد؟ اکثر متخصصان سئو معتقدند که خیر!

اما در مجموع، اگر کسب و کار شما به صورت محلی فعالیت می کند، قطعاً به دریافت یک GBP تمایل خواهید داشت. این به Google اجازه می ‌دهد تا کسب و کار شما را در نقشه نمایش دهد. در نتیجه مشتریان شما را راحت‌ تر پیدا کرده و با شما در تماس خواهند بود. علاوه بر این، GBP به دریافت نظرات مشتریان نیز کمک می کند که در ادامه درباره آن توضیح خواهیم داد.

نظرات

در این بخش بیایید به عامل دیگری که می تواند بر map pack تأثیر بگذارد نگاه کنیم: نظرات مشتریان.

ببینید نظرات مشتریان یک عامل موثر بر رتبه‌ بندی تعریف می شود که می تواند بر ترتیب نتایج در map pack نیز تأثیر بگذارد. اما برای نتایج ارگانیک محلی این موضوع اهمیت کمی دارد.

حالا یک سوال؛ آیا گوگل هر بازخورد مشتری در مورد یک کسب و کار را یک نظر حساب می کند؟حقیقتا پاسخ این سوال کمی سخت است. اما در کل بهترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که به بررسی های موجود در GBP و سایت های مورد اعتماد خود (G2، Capterra، Yelp و غیره) توجه ویژه ای داشته باشید. ببینید داستان تاثیر نظرات بر رتبه بندی یک سایت دقیقا مانند داستان زندگیست؛ نظرات مثبت تأثیر مثبت خواهند داشت و نظرات منفی، تأثیرات منفی!

البته در انتها این را هم فراموش نکنیم که رتبه ‌بندی ‌ها به وضوح در SERP ها قابل مشاهده هستند و قطعاً این موضوع می تواند تاثیر زیادی بر نظر جستجوگران داشته باشد.

سخن آخر

خوب؛ با تمامی تعاریف و توضیحاتی که درباره ی سئو on page و سئو off page از صفحه ارائه شد؛ باید این موضوع را نیز بیان کنیم که این تمام آنچه که درباره ی سئو وجود دارد نیست. چرا که انواع دیگر یا زیرشاخه های مختلف سئو مانند سئوی فنی، سئوی محلی، سئوی چند زبانه و غیره نیز وجود دارند که تاثیرات خاص خودشان را بر رتبه بندی یک سایت می گذارند.

آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
آژانس دیجیتال مارکتینگ افرا
http://afra-agency.com

نظرتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ما از کوکی ها استفاده می کنیم تا بهترین تجربه را به شما ارائه دهیم. قوانین و مقررات